Donderdag

In het dagen-van-de-week-kwartet wil ik graag de donderdag verruilen voor een andere. Wie heeft er een mooie dag voor mij? Hoeft niet eens een dag in het weekend te zijn. Dit voel ik niet bij iedere donderdag, maar bij deze donderdag wel. Er was storing. De wekker had storing, maar het kan zijn dat ik die in mijn slaap heb uitgezet. De andere wekker had ook storing, dat wil zeggen: de bedieningstoetsen zijn er af. Deze wekker zal de hele winter een uur voor blijven lopen, tot hij met de volgende zomertijd weer dienst mag doen. Ofwel verdwijnt hij vroegtijdig (zij het toch nog een uur te laat) in de prullenbak wanneer er eens een stroomstoring zou zijn: er valt dan niets meer aan hem in te stellen.

De metro had ook storing. Iemand die de lichtkrant bediende was nog minder wakker dan ikzelf, voorwaar een hele prestatie. Nadat ik de reizigersinformatie minstens 6x tot mij had genomen, vroeg ik een buurman of hij misschien begreep wat er stond. Hij haalde vertwijfeld zijn schouders op en zei wat ik al dacht: "Ik begrijp er he-le-maal niets van." In elk geval werd er gemeld dat er geen metro's reden op de D-lijn. Precies op dat moment kwam er een metro aanrijden. Op de D-lijn. We stapten in. Daar bleven we gezellig een minuutje zitten. Vervolgens stapte we maar weer naar buiten, want de metro kon niet verder rijden, zo bleek. Toen we buiten stonden reed de metro verder. Ik liep terug naar huis, twijfelde nog even of ik naar boven zou lopen om weer verder te slapen, verdrong die aanlokkelijke gedachte en begaf me naar de kelderbox om mijn fiets van stal te halen.

De fiets had storing. De fiets fietste nog wel (of ik althans), maar niet vooreerst ik er enige mate van bandenspanning op los had gelaten. Ook kon ik met geen mogelijkheid de sleutel vinden van het hangslot. Ik besloot dat ik geen risico liep op diefstal deze donderdag. De weersverwachting had een dusdanige storingsdichtheid gemeld dat zelfs de grootste fietsendief zich vandaag vrijaf moest geven, ATV. Donderdag deed zijn naam misschien geen eer aan, maar was aanzienlijk meer van toepassing dan 'zondag' geweest zou zijn, en de enige reden dat het niet regende was omdat het te hard waaide.

De Pleinweg had ook storing. Wat zeg ik? De Pleinweg was niet eens meer begaanbaar, op zoveel plekken lag hij open. Op kantoor was geen storing. Alle apparaten deden wat ze moesten doen. Ik was blij dat ik op kantoor zat. Na afloop van deze blijdschap moest ik echter nogmaals de wind trotseren. Ik nam een flinke aanloop, maar tegen deze wind was ik niet bestand. Een kwartiertje later zag ik gelukkig kans om me aan een passerende lantaarnpaal vast te klampen nabij Station Delft en nam van daar de trein terug naar Rotterdam. Inmiddels reden de metro's weer.

Dus als iemand deze donderdag wil ruilen met een andere dag, het maakt me niet zoveel uit welke, hou ik me gaarne aanbevolen. Bij voorbaat dank.

lutek Vrijdag 05 November 2010 at 11:21 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.