Shake Hands!

Broeder Alek was laatst jarig, en zoals wij broeders al jaren traditioneel volhouden, werd dat ook dit jaar weer in alle hevigheid niet gevierd. Toen hij echter vorige week een leeg boekenplankje ontdekte in rij 38 van kast 14 in kamer 8 van gebouw 4 van zijn verzameling, bedacht hij dat het wel aardig was om met enig uitstel tóch een kleine fuif te geven, en dit samen te laten vallen met de maandelijkse after-borrel na het radioprogramma 'Vraag het de Bieb'. Dit verliep zeer geslaagd.

Gelukkig was ik niet op tijd, omdat ik anders net als hij zelf eerst 10 minuten voor de deur had moeten staan van café Verhip, dat voor de gelegenheid was aangewezen dienst te doen, omdat de eigenaar van dit etablissement als enige niet van dit samenzijn op de hoogte was gebracht en op de geplande tijd nog niet op gasten had gerekend. Maar toen hij de deuren eenmaal opende, liep het er snel vol.

Iedere nieuwe gast moest door middel van het beantwoorden van een paar simpele vragen eerst kunnen bewijzen dat hij naar de zojuist beëindigde radio-uitzending had geluisterd. Kon de nieuwe gast dat niet, dan zwaaide er wat. Alek bepaalde de straf en collega Mischa mocht die uitvoeren. Het waren vooral lijfstraffen die werden uitgedeeld en daarmee ben je bij Mischa aan het juiste adres. Telkenmale wreef hij zich kirrend de handen, het leek wel of hij zelf jarig was. Gasten konden de straf overigens afkopen met een cadeau, liefst een boek, maar bij sommige gasten had ik sterk het vermoeden dat ze express zeiden dat ze niet naar de radio hadden geluisterd ook al hadden ze dat wel, en zelfs tijdelijk verzwegen dat ze een cadeau bij zich hadden tot nadat ze de straf hadden mogen ondergaan. Het was goed dat ik geen fototoestel bij me had.

Er waren diverse mensen die ik al in geen tijden had gezien, het werd een 'shake hands' van jewelste. Sommige mensen had ik al zo lang niet gezien dat ze intussen reeds lang vader, moeder of allebei waren geworden. Af en toe stonden groepjes mensen voor de deur te roken, een bezigheid die slechts voor de bikkelharden was weggelegd aangezien de buitentemperatuur sterk winterse eigenschappen vertoonde. Daarentegen was het uitzicht hartverwarmend en maakte veel goed: pittoreske vergezichten over de Maas, heerlijk. Je moest dan wel een beetje langs de flats en om de hoek voorbij een verbouwde silo heenkijken, in het donker, maar het ging om het idee.

Iemand kreeg het idee om een hapje eten te bestellen. Dit idee vond bijval. Na veel gewik, geweeg, getwijfel en gedub werd uiteindelijk besloten om een kipsaté, een kipsaté, een kipsaté, een kipsaté, een kipsaté, een kipsaté, een kipsaté, een kipsaté, een biefstuk en een kipsaté te bestellen. Iedereen schreef voor zich op wat hij of zij had besteld, je wilt je ten slotte niet vergissen als de maaltijden even later op tafel komen. Het lijkt me een goed idee om de after-borrel volgende maand weer te laten samenvallen met een verjaardag. Niet noodzakelijk opnieuw die van Alek, het mag ook van iemand anders zijn. Tijd zat om daarover tegen die tijd nog een besluit te nemen. Tot dan.

web page hit counter

lutek Zondag 28 November 2010 at 7:38 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.