Geen Kerst

Ik kon niet vermoeden dat ik nietsvermoedend was toen ik het nog donkere kantoorpand betrad. Was ik in de wetenschap geweest dat ik nietsvermoedend was, had ik misschien nog kunnen denken: "Goh, wat bijzonder, ik vermoed helemaal niets. Zal je net zien dat er dan opeens iets geks gebeurt. Ik zou niet weten wat, maar als je er niet op voorbereid bent, nou... bereid je dan maar voor op iets geks. Er kan dan van alles gebeuren. Dingen die je echt niet verwacht." Maar dat dacht ik niet. Omdat ik dat niet vermoedde. Misschien sliep ik nog half. Die kans is zeker aanwezig.

De deur was enkel, niet dubbel afgesloten. Vreemd. Een donker pand. En het alarm was uitgeschakeld. Wat ik niet wist was dat mijn collega me net voor was geweest. Zo kort voor, dat hij het licht boven nog niet aan had gedaan. Dit was iets wat ik overigens wèl had kunnen vermoeden want dat gebeurt wel vaker. Maar kennelijk sliep ik nog half, dezelfde helft als daarnet.

Na het beklimmen van één trap zag ik in een vreemd schijnsel een paar benen bungelen - ik was opeens helemaal wakker - welke bij nadere inspectie bleken toe te behoren aan een opblaasbare plastic kerstman met trapje, zo één die je zo leuk uit het raam kunt hangen (als het niet te hard waait) zodat het voor voorbijgangers net lijkt alsof hij bij je naar binnen klimt. Iemand was gisterenavond op kantoor geweest en had de boel eens goed opgetuigd. Hier een kerstman, daar een kerstboom, elders nog andere dingen die rood en wit zijn en licht geven, of zonder licht te geven van zichzelf al erg lelijk zijn.

(kerstboom, met Euromast op achtergrond)

Ondanks de geruststelling die volgde na de schrik, kon ik, evenals mijn collega, die net als ik ook nog wat witjes om de neus zag, niet anders dan vaststellen dat de kerstman zich toch vooral opgehangen leek te hebben. Zo zag het er uit, de moeite die de fabrikant zich had getroost het zo niet te laten lijken ten spijt. Nee, geen kerstman dit jaar. De kerstman is dood.

Des avonds op weg naar huis zag ik dat iemand anders elders op de Parklaan de openbaarheid van enige aankleding had voorzien: Een kerstboom met een blijde boodschap. Naderbij gekomen zag ik dat het een reclameboodschap was. Volgens de sponsor was kerst niet dood. Vooruit dan maar, ik geef de sponsor het voordeel van de twijfel.

lutek Dinsdag 14 December 2010 at 11:49 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.