Avondzwerf

Waar ik zat was niet zo veel te doen. Dat hoefde ook niet. Er hoeft niet iets te doen te zijn waar ik ben. Misschien wel beter van niet. Er was muziek te horen. Slechts enkele andere mensen waren in de ruimte. Bij wisseling van muziek bleek plots dat alle andere aanwezigen liefhebber waren van een Engels popfenomeen, met name meneer Bowie. Het popfenomeen werd bewierookt en aanbeden. Ook werd hij uitgemaakt voor groot dichter, onder aanhaling van een handvol verkeerd geciteerde citaten. Is een citaat nog wel een citaat als de woorden niet kloppen?

Er moesten keuzes worden gemaakt. De Ridder is trots eigendom van een nieuwe eigenaar en langer open dan voorheen, maar ik was er te recent nog geweest. De Keerweer lonkte, maar ik meende niet het juiste overhemd aan te hebben, en bovendien schenkt men daar erg kleine glaasjes testosteron voor een dure prijs. De pub was dichterbij, en het testosteron wordt er per pint geschonken. Ik hakte de knoop door en begaf mij pubwaarts.

Mijn voorstelling van zaken bleek te kloppen, het vocht vloog er over de toonbank. Niet voor niets is de pubvloer bedekt met zaagsel. Ik positioneerde mij uit de loop nabij het podium waar een band liedjes speelde. Dat deden ze heel behoorlijk. Het was wat je noemt rock and roll. De 4 leden waren samen al 180 jaar maar ze wisten hoe ze hun instrumenten moesten bespelen, alsmede het publiek. Jammer dat de zanger zijn shirt in zijn spijkerbroek droeg. Alsof zijn moeder hem dat gezegd had. Jongen, gedraag je je vanavond een beetje? En niet te laat thuis zijn, hoor!

Voordat de avond, voor de meeste aanwezigen, voorbij was, ging ik naar huis.

lutek Zondag 23 Januari 2011 at 11:58 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.