Woordenloos

Ik loosde wat woorden hier en daar. 'Goedenavond' was één zo'n woord. Ik kwam er mee weg. Kruk 1 (vanaf de deur gerekend) was nog vrij; deze nam ik in beslag. Plotseling moest ik lachen. Dat bedoelde ik niet zo, kon ik natuurlijk ook niks aan doen. Als excuus voerde ik aan dat ik dacht dat iemand een grap vertelde, terwijl ik donders goed wist dat iemand een bier bestelde. Het was een oude grap maar hij drong nu pas tot mij door.

Niemand zei iets. Grappen werden er al helemaal niet meer gemaakt.

Eerder op de dag had ik Jan gezien. Jan was van kruk 6, altijd wat in het midden, in een kroeg aan de overkant van waar ik nu zat. Tot 3 jaar geleden, tot De Consul noodgedwongen zijn deuren sloot. Jan en zijn vrouw liepen mij voorbij. Ik zag dat Jan mij zag, mij herkende... mij niet groette. Einde van een tijdperk. Hij had geen zin. Het had geen zin. Wij behoren niet meer tot elkaars verleden. Dag Jan. Dag Consul.

Ik bestelde een nieuwe grap en vertelde nog een bier. De barman met hamsterwangen schonk mij vol. Hij had 3 jaar lang niet achter een bar gestaan. Hij had nog in de Consul gewerkt, maar nu werkte hij hier. Vanavond de eerste avond. Proost. Begin van een nieuw tijdperk.

lutek Zondag 13 Februari 2011 at 10:48 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.