Zuidpleinse Brasserie

Hannie's computerhandigheid gecombineerd met burengeduld resulteerde in verzilverbare voedselbonnen uitgegeven door Zuidpleinse brasserie-gelegenheid. Zodanig zaten wij aldaar ter dis op een voorlentse vooravond, achterin bij het raam.
Nimmer had ik gehoord van het fenomeen grenadine toe te voegen aan een glas bestemd voor dubbelbierlijke inhoudelijkheid. Een week eerder was de eerste keer. Te Zuidplein de tweede keer. Wonderlijk. Grijpt dit modematig om zich heen, of heb ik domweg al jaren niet goed opgelet? Ik keurde het voorstel af.
Voor 60 euro kun je heel wat bestellen, wat wij ook deden. Naar de smaak van de bediening echter niet genoeg. "Je wilt de biefstuk? Waarom neem je dan niet meteen de tournedos?"
Ik dacht: "Omdat die zes euro duurder is, en we met de vloeibare inname toch wel aan de 60 euro komen", maar liet gewillig over me heen lopen. In de gelegenheid is iedereen je buurman of -vrouw. Je bent "je" en de bediening wil dat je wat anders neemt dan wat je bestelt. Ook de theaterse optreders 3 tafeltjes verderop kregen eenzelfde bediening.
"Hey, de mazzel, en succes hè, straks. Toedeloe!"
Hannie zocht m.b.v. haar telefoon op wie die BN'er ook alweer was. "Ja hoor, het is hem, en straks treedt hij op in het Zuidpleintheater." Ik herkende een gezicht maar wist niet precies waarvan. Ja, van TV, ongetwijfeld.

Het eten was misverstandsloos goed. De sfeer was bijzonder. Hannie en ik maken wat bonnen op die we nog hebben liggen, het is er het seizoen voor. Uit de speakers klonk de stilstaande tijd. Dat wat je wilt vergeten: Whitney Houston op haar hoogtepunt.
Een paar andere tafels verder zat een man alleen halve liter na halve liter weg te klokken. Behalve dat hij beter niet voor chauffeur zou kunnen fungeren, had ik zeker gedacht dat hij hier geparkeerd was door zijn vrouw die het winkelcentrum aan het leegkopen was. Na lange tijd besloot hij er toch maar iets bij te gaan eten, met nog een 'pilsje' erbij, alsjeblieft. Niemand is hem komen ophalen.
Ondanks of dankzij buurlijke gezelligheid besloot ik hier niet in mijn eentje halve liters bier te gaan zitten wegklokken. Vanavond was ik gelukkig samen met Hannie.

lutek Dinsdag 15 Maart 2011 at 11:03 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

mountain
wie was die bn´er?
mountain, - 18-03-’11 18:58
Lutek
Tijl Beckand.
Ben je een BN'er-spotter, mister From the Mountain? ;-)
Lutek, - 18-03-’11 20:40
mountain
neen, allen nieuwsgierig
mountain, - 22-03-’11 22:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.