Vanmorgen Vanmiddag

De dag begon vanmorgen vroeg al, nog voor ik goed en wel wakker was. Door een kier van ogen en gordijnen zag ik zonlicht binnenschijnen. Ik wist wat me te doen stond en draaide me onmiddellijk om, doch de slaap kon ik niet meer vatten. Ik woelde wat nutteloos naar links en ik woelde wat nutteloos naar rechts maar niet te lang, stond toen op en ging koffie zetten.
In de huiskamer aangekomen was het er nog niet zo licht als ik had verwacht. Je hebt wel eens dat je net in of uit de regen loopt, het grensgebied passeert. Op één plek is de straat nat, een paar meter verder droog. Zo moet het ook geweest zijn met de zon: in de slaapkamer scheen de zon al, terwijl dat in de huiskamer nog niet het geval was. Op dat moment realiseerde ik me dat ik nog niet wakker was, en besloot koffie te zetten. Halverwege die actie kwam ik er achter dat ik daar al mee bezig was. Het werd tijd om de koffie te drinken.

De middag begon al vroeg en overhaast bedacht ik me hoe deze tot tevredenheid in te vullen. Hoofdingrediënt zon, zoveel was zeker, maar zon op balkon, zon in park, zon in grazige weiden elders te lande? Misschien zelfs zon in zwembad of zon op fiets. Ik zat een tijdje in de schaduw te bedenken hoe ik het best in de zon kon gaan zitten. Ik kon moeilijk een keus maken. Wellicht zouden meerdere opties gecombineerd kunnen worden? Ik zou bijvoorbeeld door het park kunnen gaan fietsen, of een grazige weide aanleggen op het balkon. Of beter nog: waterfietsen op een ondergelopen parkweide. Inmiddels was de aarde zodanig gedraaid dat ik vol in het zonlicht zat. Ho ho, dat was de afspraak niet. Ik verschoof mijn stoel naar de andere kant van het balkon. Nu keek ik vol op de voorgevel van Sportpaleis Ahoy. De lichtkracht meldde 'Laatste Nieuws', wat nogal omineus klonk maar ik ging er van uit dat 'recentste nieuws' werd bedoeld. Gek genoeg volgde er helemaal geen nieuws. Er was zeker geen nieuws. De lichtkrant begon weer van voor af aan. Prettige Paasdagen.

Hoe zou mijn relatie tot de zon zijn vandaag? Ik was er nog altijd niet uit. Maar wacht eens: Zon op terras, dat was ook een mogelijkheid. Dat in combinatie met een fietsrit, een omweg door het park en... Vergeefs zocht ik naar een mogelijkheid het zwembad in het plan te betrekken, tot me te binnen schoot dat ik nog een opblaasbaar exemplaar in de rommelkamer moest hebben liggen, waarnaar ik direct op zoek ging.
Korte tijd later bevond ik mij op het terras van een localiteit met tapvergunning in de stad. Nog voordat ik bediend werd had ik het zwembadje al goeddeels opgeblazen. Het bleek in de volle zon nog gekleurder dan in mijn herinnering, knalgeel met knalrood en een beetje knaloranje. Een bedienende dame vroeg wat ik aan het doen was. Merkwaardige vraag. Dat was toch volkomen duidelijk, ik was het zwembadje aan het opblazen. Dat vertelde ik haar dan ook en bestelde meteen een witbier, lekker fris, en of ze een paar emmers water voor me kon halen. 'Alstublieft', voegde ik er keurig aan toe.

Mijn bestelling moest ik direct afrekenen en water bracht ze niet mee. Daar had ze het misschien te druk voor. Of het was haar te warm. Nee, te warm kon niet de reden zijn, want allicht had ze zelf gebruik kunnen maken van de instant zwembadgelegenheid. Wellicht zat haar werktijd er net op. Ik heb haar althans niet meer gezien. Ook niet toen ik heel erg verlangde naar een volgende bestelling. Ik besloot maar weer naar huis te gaan en op het balkon nog even gebruik te maken van de combinatie zon en zwembadje. Het was zonde om het zomers artikel in de tussentijd leeg te laten lopen als ik het daarna weer zou gebruiken, dus liet ik de lucht er inzitten, wat matig ongenoegen opriep bij andere gebruikers van het fietspad, een pad dat andermaal per omweg door het park leidde. Merkwaardig, zeker nog nooit iemand met een opblaasbaar zwembad gezien.
Thuisgekomen kon ik wel wat verkoeling gebruiken. Heerlijk, zo'n zwembadje. Als je er zo één op je balkon hebt, hoef je eigenlijk de deur niet meer uit.

lutek Zaterdag 23 April 2011 at 9:57 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.