Werk en Eten I

De S.S.Rotterdam ligt verkeerd om. De S.S.Rotterdam valt 200 miljoen euro te duur uit. De S.S.Rotterdam weet het allemaal niet meer zo goed.
Voordat de S.S.Rotterdam zichzelf doet zinken om van alle gedoe maar af te zijn, is het zaak de boot eens van dichtbij te bekijken en wel per zakelijk uitje. Zakelijke uitjes spelen zich bij voorkeur af op, bij, aan, in of tijdens gelegenheden waar voldoende gelegenheid is de inwendige mens te verwennen. Geen wonder dat Hannie en ik grote liefhebbers zijn van zakelijke uitjes.

Alle collega's en aanhang verzamelen zich in de oceanbar van het historische schip. De dag is warm, de pier is lang, de trappen zijn veel in tal, het welkomsdrankje is dan ook op voordat je proost kunt zeggen. De meegenomen aanhang behelst onder andere de vriendin van de jongste collega. Veel over haar gehoord, nimmer gezien, ze bestaat echt. Een andere collega-aanhang heeft een baby meegenomen. Eerstgenoemde heeft verrassend veel aandacht voor laatstgenoemde: een zorgwekkende constatering voor de jongste collega, snel bestelt hij een volgend welkomsdrankje.

We krijgen een rondleiding door het schip. Ik weet niet of het interieur in de oorspronkelijke staat is teruggebracht of dat wat we zien na al die jaren nog zo mooi bewaard is gebleven. Het is een schip van formaat en ik raak telkens de weg kwijt. Even ben ik zelfs de gehele groep kwijt maar vind weer een gedeelte van de groep terug op het zonnedek en sluit me bij hen aan. Dit gedeelte van de groep is het andere gedeelte kwijt, maar in plaats van te zoeken naar de anderen wachten wij tot wij zelf gevonden zullen worden, wat ook gebeurt, al heeft tegen die tijd de uitwendige mens al een behoorlijke zonnesteek opgelopen.

Snel richten we ons weer op de verwenning van de inwendige mens: een vijfgangendiner met uitzonderlijk goede bediening. Wie voor het diner nog geen bolle buik heeft het wel na het diner. We zijn blij dat het schip niet in beweging is, al is de logische consequentie dat wij onszelf daarom in beweging moeten zetten. Berg, Mohammed - Mohammed, berg. Je kunt nu eenmaal per definitie niet in een restaurant blijven zitten tot je een ons weegt.
Het begin van de pier is nog ver, maar dat geeft niet. Wij zijn voldaan en verzadigd.

lutek Zondag 12 Juni 2011 at 12:48 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.