Lucht Kijken

Màààm!! ... Màààm!!
Een mam met galm door het Zuidplein. Het Bert-en-Ernie-autootje beweegt zoemend heen en weer zonder van zijn plek te geraken. Dat hoort zo bij zo'n stilstaand botsautootje. Zoem zoem, galm galm. Hoe lang duurt een ritje, twee minuten?

Màààm!! ... Màààm!!
Mam staat verderop. Zusje hangt aan mams rok. Jongetje zit in de Bert-en-Ernie-auto. Bert-en-Ernie staan al jaren bij die winkel, misschien heeft mam er 25 jaar geleden zelf ook nog ingezeten. Misschien kan ze zich dat nog wel herinneren, vond ze dat zelf toen ook zo leuk. Maar één heel belangrijk aspect is ze vergeten: dat een ritje in de Bert-en-Ernie-auto alleen maar leuk is als je moeder of vader er bij staat te kijken. Wat een stoere jongen ben je, zeg. Vrrrroemmmmm

Màààm!! ... Màààm!!
Veel galm, weinig mam. Mam was de luchtjeswinkel ingelopen, zusje erachteraan. Mam keek naar lucht. Ze beoordeelde die misschien op kleur. De kleur van lucht. De lucht was licht.
De kleine wegpiraat keek ook naar lucht. Er was geen mam. De lucht was zwaar.

lutek Zondag 19 Juni 2011 at 12:15 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.