24 Weken en een Beetje

Als je thuis niet meer weet waar de koffie staat, kijk dan eens in de koelkast: maatstaf voor dementie. Ik heb de koffie nog nooit in de koelkast hoeven zoeken, maar wat niet is kan nog komen, het is een kwestie van tijd.
Als je in de winkel niet meer weet waar de koffie staat, vraag het dan gewoon aan een exemplaar van het personeel. Of stop met koffie drinken. (tip: koop dan ook geen koffiemelk meer, dat is dan niet langer nodig)
Ik weet de koffie thuis nog te vinden en in de winkel loop ik er ook zo naartoe. Maar als een kassière me vergeet gratis dierenplaatjes bij de boodschappen te geven, heb ik er geen enkele moeite mee om even terug te lopen en er om te vragen... aan de verkeerde kassa! Dat dan weer wel.
"Ze keek een beetje vreemd", zeg ik tegen Hannie.
"Dat verbaast me niets, ik zag je al naar de verkeerde kassa lopen."
"Oh!"...

Thuisgekomen berg ik de meeste boodschappen op, Hannie moet maar zo weinig mogelijk tillen en sjouwen en bukken met die buik van haar. Ze legt alleen het brood in de bovenste vrieslade en zet het wc-papier in de gangkast. In de gangkast!? Daar kom ik achter als ik even later de boodschappenkar wil wegzetten.
"Liefje, waar heb je het wc-papier gelaten?"
Ze snapt aan de vraag dat er iets niet klopt en komt kijken. We schieten in de lach. Hannie is niet dement maar wel zwanger en de gevolgen liegen er niet om. Als het goed is verdwijnen die gevolgen weer na de bevalling. Ik vraag me af hoe iemand zich gedraagt die dement en zwanger is? Maken twee minnen samen één plus?
Hannie gaat even liggen. Dat mag op elk moment van de dag, heeft ze van de week ergens gelezen, en ze maakt dan ook gretig gebruik van die mogelijkheid. Ze doet haar ketting af en legt die op het nachtkastje. Tingeling... tingeling... klinkt het zachtjes. Weltrusten allebei.

lutek Zaterdag 25 Juni 2011 at 3:58 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.