Bries

"Hoe heet de strandtent ook alweer waar we naar op weg zijn, waar we vorig jaar ook waren bij wijze van bedrijfsuitje c.q. familiedag?"
Een boom waait voorbij, de ruitenwissers zwiepen een half dozijn kraaien en kauwen van de ramen en aan de rechterkant van de weg wordt de polder een metertje de lucht in getrokken door de propellerachtige werking van enkele windmolens.
"Bries!"
Ja, dat was het, de goedgekozen naam 'Bries'. Net als vorig jaar hebben we de meest stormachtige dag van het jaar uitgekozen om ons bedrijfsmatig te uiten c.q. familiair te dagen. De enige reden dat het niet regent is dat de regen wordt weggeblazen voordat het de grond kan raken. We arriveren in Noordwijk aan Zee.

'Bries' is gelukkig stevig gebouwd. We zitten uit de wind. Kinderaanhang wordt beziggehouden met diverse snacks, ijsjes en supermarktverzamelplaatjes. De grote mensen houden zich bezig met snacks, ijsjes en supermarktverzamelplaatjes.
Een kind vraagt om een emmertje water en wordt naar de zee verwezen. Daar is heel erg veel water. De zee vindt het vast niet erg als je daar een emmertje uit neemt. Binnen 30 seconden is het kind terug, mét een emmer water. Verbaasde blikken. Er is een klein pootjebaaibad achter de strandtent. Dat is niet zo ver lopen als naar de zee. Het kind gaat een glorieuze toekomst tegemoet in de logistiek, hou die maar in de gaten.

Hannie probeert met een rietje haar geitenkaassalade op te slurpen, terwijl iemand die nog niet eens kan praten de lunchkaart aan een grondige inspectie onderwerpt. Het lijkt wel een rollenspel. Buiten wordt wat klein grut door de wind omver geblazen. Dat lijkt ook wel een rollenspel. Op een drafje kunnen we ze inhalen en weer veilig terughalen voordat ze in Den Helder van de pier afrollen.
Hannie heeft inmiddels haar salade op, bijna met bord en al. De kleine die nog niet kan praten heeft de halve menukaart op. Dat kan nooit goed zijn, al dat plastic.
Ik heb het idee dat ik de muziek die vandaag opstaat eerder heb gehoord. Na een nummer of 20 begint het te dagen. Het is dezelfde muziek die hier vorig jaar gedraaid werd. Ik maak een 'mental note' om hier volgend jaar extra aandacht aan te besteden. Jazeker, volgend jaar zijn we hier weer, op de meest stormachtige dag van het jaar.

lutek Maandag 18 Juli 2011 at 10:10 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.