Limburg I - Op Pad

Door late aankomst is er geen receptie maar worden we ingecheckt door een dame van het restaurant. Ze vraagt of ze onze bagage moet dragen en is blij als dat niet hoeft. Op weg naar kamer 201 passeren we de bruidssuite, die ze ons en passant meteen probeert aan te smeren.
-Bent u getrouwd?
-Eh, nee, we zijn net gescheiden.
Ze is niet uit het veld te slaan. Integendeel, ze ziet mogelijkheden.
-Nou dan kunt u toch gewoon weer opnieuw trouwen?
We nemen aan dat ze op provisiebasis werkt. Het is dat ze snel terug naar het restaurant moet, anders had ze de suite vast nog laten zien.
Het is trouwens goed dat we onze intrek niet elders dan in kamer 201 nemen, want de volgende dag is de suite verhuurd aan een echtpaar dat hier hun bruiloftsfeest houdt. Oordopjes en een flesje wijn van het huis moet eventuele overlast verlichten. Er is geen overlast. Het enige dat hoorbaar is is een hossig uitgevoerde polonaiseversie van Country Road. Met dat nummer heeft John Denver eigenhandig West Virginia op de kaart gezet, ware het niet dat niemand West Virginia echt op de kaart kan aanwijzen.

Door late aankomst rest ons weinig dan een rustige avondwandeling. Daar hadden we net zin in dus dat komt goed uit. We zijn niet de enige wandelaars. Een kikker hupt met ons mee. Technisch gezien is het natuurlijk geen wandelen wat een kikker doet, een kikker heeft ten slotte geen wandelschoenen. Ik laat het beestje over mijn hand huppen, Hannie neemt een foto. Even later komen we een wat grotere kikker tegen, ook die wil even geaaid worden. Nog even later zien we een nog groter exemplaar. Log en zwaar kruipt die over mijn hand. Hannie merkt op dat dit een heel andere soort is, meer een pad dan een kikker, en dat er sommige paddensoorten giftig zijn. Nu wil iedereen wel een exotisch toxische dood sterven, opgelopen ergens in Nepal of Peru, dat spreekt. Maar je slaat een pleefiguur als je iets dergelijks in Zuid-Limburg oploopt. Snel laat ik het beestje los.

We lopen tot aan de stadsgrens. Onder het bord 'Heerlen' staat de extra vermelding 'Heële', waarschijnlijk voor de lokale bevolking. Vlak bij het bord staat een meneer zijn hond uit te foeteren... in het Limburgs. Het maakt begrijpelijkerwijs geen enkele indruk op de hond.
We lopen weer terug. Op de kamer bestuderen we het brandnoodplan en constateren dat wanneer je van plan bent je te houden aan de daarop vermelde instructies je maar beter niet op de eerste verdieping kunt zitten. Inmiddels is het gaan regenen zodat de kans op brand al wat afneemt. Met een gerust hart gaan we slapen.

lutek Maandag 15 Augustus 2011 at 11:50 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.