Limburg III - De Jungle van Heerlen en Kerkrade

We weten reeds dat Heerlen ook Heërle wordt genoemd maar juist de wetenschap van het ene zet ons op scherp aangaande mogelijke onwetenschap van het eventuele andere. Je weet gewoon niet waar het gevaar zich zoal schuil houdt. Dat blijkt al meteen bij het zoeken naar een parkeerplaats. We zorgen zó goed dat we één aspect van de lokale parkeerregels correct interpreteren dat we een ander aspect volledig over het hoofd zien. Gelukkig is een omstander zo aardig ons direct te hulp te schieten en ons mede te delen dat we niet mogen staan waar we staan. Direct... dat wil zeggen: nadat we uitgebreid geparkeerd hebben, uitstappen, de tasjes pakken, ons per plattegrond oriënteren, de auto afsluiten en weglopen. Misschien zocht hij al die tijd naar de juiste woorden, dat kan natuurlijk. We zijn al lang blij dat hij ons waarschuwt.

Het is nog wat vroeg om al naar een restaurant te gaan. We bezoeken eerst het grote plein van Heerlen waaromheen louter cafés te vinden zijn. Alle cafés hebben een uitgebreide bierkaart die zowel dorst als wil tot nadere inspectie uitlokt. Hannie bestelt een 'blokje kaas' bij haar drankje en krijgt een halve kilo voorgeschoteld. Noodgedwongen stellen we het restaurantbezoek nog wat verder uit.
Intussen hebben we gelegenheid om de plaatselijke bevolking te bezichtigen. De vraag dringt zich op of je in Heerlen oud kan worden. Jazeker, dat kan. Heel gemakkelijk zelfs, de meeste mensen zijn hier op hun dertigste al oud.
In restaurant Vlaanderen eten we voortreffelijk. Door de regen rijden we terug naar het hotel.

Onze laatste dag in Limburg, ons laatste weekend samen. Het regent.
In Kerkrade is een dierentuin, GaiaPark. Het bestaat pas 6 jaar en is al 3 maal uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Volledig terecht!
Ik maak vriendjes met een zonneral, althans dat probeer ik. Graag zou ik het vogeltje mee naar huis nemen. Misschien een andere keer. Meer succes heb ik met een wespje, wat mij dan weer minder bevalt.
Hannie moet soms even zitten. Ik maak handig gebruik van de gelegenheid om dat dan ook even te doen. We zitten precies voor het giraffenverblijf en zien dat 2 exemplaren onenigheid hebben. Met lange trage bewegingen zwaaien ze om beurten hun nek en kop tegen het lijf van de ander aan. Even later is alles weer koek en ei. Dat brengt ons op een idee. Met een koek en een broodje ei wandelen we verder.

De plattegrond is in een nattegrond veranderd. Helaas vinden we zonder moeite de uitgang. Ik had maar wat graag nog een uurtje bij de vogelbeesten op bezoek gegaan.
Het wespje blijkt een volhouder, het wil een lift naar Rotterdam. Na 4 keer in- en uitstappen weten we het insectje eindelijk te foppen en doen snel de portieren dicht.
Om niet te snel thuis te zijn rijden we halverwege nog even verkeerd, wat niet vreemd is als je op een kruising staat tussen Hapert, Bladel, Reusel en Knegsel. Ongetwijfeld prachtdorpen, stuk voor stuk, we komen er een andere keer nog wel eens terug. Het is nu helaas echt tijd om naar huis te gaan.

lutek Donderdag 18 Augustus 2011 at 11:47 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

Eén reactie

Hannie
:-)
Hannie, - 19-08-’11 08:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.