Auberge 'Les Myrtilles'

Je vraagt je wel eens af waar de 'middle of nowhere' nou precies ligt. Mogelijk ligt het op verschillende plekken in de wereld maar ik heb het gevonden in de Ariège, onder in de Midi-Pyrénées, tegen de grens met Spanje.
In Salau staan 6 huizen waarvan de helft bewoond. Er staan ook nog een paar lege huizenblokken die 30 jaar geleden woning boden aan mijnwerkers van de inmiddels gesloten wolfraammijn. Je kunt ze kopen, voor een prikkie, maar niemand heeft interesse. Of niemand weet van het bestaan.
(Wolfraam - het produkt alleen al. Wat is het eigenlijk? Geen wonder dat het hier uitgestorven is.)

Anouk en René wisten wel waar Salau lag en hebben er een herberg geopend. Overgenomen eigenlijk, de herberg stond er al. Misschien dat ze er eens op de fiets langs waren gereden. Dat zou best kunnen, want met name Anouk heeft niet onverdienstelijk op de mountainbike gezeten. Als Marianne Vos eens ziek was had je zomaar kans dat zij opeens op het podium stond. Jammer voor haar was Marianne Vos meestal niet ziek.
Weliswaar eindigen hier de wegen - na Salau houdt alles op - maar op een mountainbike begint het feest dan pas.

Via (wandel)reisorganisatie SNP boekte ik een 5-daagse wandelvakantie in de Ariège met deze herberg als uitvalsbasis. En, ik mag wel zeggen, invalsbasis evenzo, want na diverse daglange wandelingen is het maar wat fijn binnenvallen op het terras naast de herberg. September valt buiten het seizoen, en mede daardoor heb ik tijdens de wandelingen bijna geen mens gezien. Het was echt het eind van de wereld. Ik stond boven op bergen van meer dan 2000 meter hoogte (met stralend weer, overigens, goed voor het uitzicht). Als je al wat hoorde was het een klaterende waterval of een krassende alpenkraai. Meer was er niet. Meer heb je ook niet nodig. Meer zou teveel geweest zijn. Het was goed. Het ontbrak aan niets.

[Ik schrijf de komende week een mooi verslag van de wandelvakantie - let op uw brievenbus]

lutek Zaterdag 10 September 2011 at 8:37 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

anja
mooie foto's ook! Veel plezier Luut! xx
anja, (E-mail ) - 11-09-’11 10:02
Lutek
Het verslag staat er inmiddels: http://www.vakantie.lutek.nl/Salau2011
Lutek, - 16-09-’11 12:57
Edwin
Nav gistermiddag eindelijk eens het hele reisverslag gelezen in plaats van een paar losse stukjes. Goed initiatief geweest, zo te lezen, en leuke vorm heb je gekozen voor je verslag. Moest wel lachen over je opmerking in het laatste hoofdstuk, dat je door op een bepaald moment vroeger zou opstaan dan je de dag ervoor naar bed was gegaan (of was het nou andersom, zo even teruglezen). Deed me denken aan een vakantie in Spanje, waar het gezelschap halverwege de vakantie was opgedeeld in een overdag-slaapkamer en een nacht-slaapkamer.
Edwin, (E-mail ) - 02-10-’11 22:50
Lutek
:-) haha, sommige dingen veranderen nooit.
Lutek, - 02-10-’11 23:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.