fragment uit Wandelreis Salau, Pyreneeën (2)

(...) Nog even over Parijs gisterenavond. Ik had al opgezocht welke metro ik moest hebben om van Nord naar Austerlitz te komen en had dan ook alle tijd voordat ik de nachttrein in moest. Ik ging ergens zitten en raakte aan de praat met een Australiër, Dan. Dan gaat een maand in het Zuiden van Frankrijk op het land werken, een uitwisselingsproject. Dan was een beetje vaag. Het was eigenlijk niet het Zuiden waar hij heenging, maar wat meer oostelijk, richting Middellandse Zee. Of eigenlijk niet bij de Middellandse Zee, maar meer landinwaarts, en dan een stuk naar het Westen.
Ik vroeg hem of hij de taal al machtig was. Hij zei dat hij het nog niet geheel onder de knie had maar wel goed op weg was. Ter illustratie vertaalde hij "Too good to be true" met "Too beau de la trois". Dit alles overigens op fluistertoon en met plat Australisch accent en dito intonatie. Ik hoop het beste voor Dan.

Even later stonden we op straat te roken en vroeg ik hem, als ik ooit nog eens 3 weken in Australië zou zijn, wat ik dan in ieder geval niet zou mogen missen. Dan dacht na. Of misschien had hij me niet gehoord, hij vertoonde weinig gezichtsuitdrukking. Ik rookte sigaret na sigaret (de nachttrein zou over een uur vertrekken en dan kon er tot de volgende ochtend niet meer gerookt worden). Ik vertelde hem wat anekdotes over Parijs, over toen wij er waren, 9 jaar geleden. En ik vertelde over diverse bergen die we bedwongen hadden. Ik stak nog een sigaretje op. Les vachettes et les veaux passeerden de revue. Opeens zei hij: "The country side, you should see the country side." Ik keek hem vragend aan. Hij vulde aan: "If you like mountains".  Hij was een half uur lang aan het nadenken geweest over een antwoord op mijn vraag die ik zelf al helemaal vergeten was. Ik was blij dat we niet in dezelfde couchette sliepen. (...)

- vanaf heden is het hele verslag te lezen op www.vakantie.lutek.nl/Salau2011/ -

lutek Vrijdag 16 September 2011 at 12:33 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.