fragment uit Wandelreis Salau, Pyreneeën (3)

(...) Vogels waren er genoeg vandaag, zij het niet al te exotische soorten: roodborstjes, kwikstaartjes, zwaluwen, alpenkraaien en alpenkauwen. Ook zag ik de kolibrievlinder. Veel mooie bloemen waarvan ik de naam niet weet. En die plief-plafbeestjes die we zo leuk vinden, een soort salamander. Eentje bleef er lang genoeg zitten om wat water te geven, wat hij met zijn grappige tong oplikte.
De gier die je hier vooral ziet is de vale gier. Ik had hem al een paar keer op de foto gezet, van veel te veraf natuurlijk, toen ik er achter kwam dat mijn fototoestel al de hele ochtend nog ingesteld was op de omstandigheden van gisterenavond. Het werd zodoende een wel heel erg vale gier. De foto’s van vanochtend kan ik helaas allemaal weggooien.
Een beetje op de automatische piloot wandelde ik door, niet te snel, niet te langzaam. Ik dacht aan wat andere mensen doen als ze hier lopen. De één wil zijn gedachten op een rijtje zetten maar dat zou bij mij een kort rijtje worden. De ander wil 'zijn hoofd leegmaken' maar ook dat kwam me nogal zinloos over, bij mezelf in elk geval.(...)

- het hele verslag is te lezen op www.vakantie.lutek.nl/Salau2011/ -

lutek Zaterdag 17 September 2011 at 8:30 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.