Rik

Hannie heeft ooit het geslacht Hakkesteegt onder de loep genomen, de stamboom uitgespit. Er kwam geen einde aan; Wat een takken en wat een wortels. De stamboom kan nu worden aangevuld want er komt geen einde aan. Van alle Hakkesteegten die er zijn of waren is er één de jongste en dat is Rik. Hij is 1 dag oud.
Hannie is bevallen van een zoon. Een zoon met de liefste moeder van de hele wereld en omgeving. En trouwens ook de moeëste moeder van de hele wereld. De bevalling zou met een beetje geluk mogelijk misschien kunnen zijn hebben begonnen op zaterdagochtend half 8, ...maar dat deed het niet. Uiteindelijk beviel Hannie op maandagavond om 12 over half 10.
Het resultaat mag er wezen. Rik is 54 centimeter lang, weegt 3630 gram, heeft 10 vingers, 10 teentjes en 1 piemeltje. Overduidelijk heeft hij ook 2 oogjes, die alles in zijn omgeving lijken waar te nemen, inclusief de nogal infantiel lachende Oom Lutek die hem mateloos stond te bewonderen. Ook heeft hij een volle kop met haar, het lijkt wel een hippie.
Hij heeft de blos die Hannie 2 dagen geleden had, maar nu mist. Hannie ziet witjes. Ze mag nog een dag bijkomen in het ziekenhuis. Het was wat je noemt een zware bevalling.

Dat was gisterenavond laat. Vandaag bracht ik opnieuw een bezoek. Hannie had haar kleur weer terug en voelde zich opgelucht. Moeder en zoon besnuffelden elkaar. Moeder gaf zoon de borst. Zoon ging zijn terrein afbakenen en kreeg daarvoor in ruil een nieuwe luier. Alles doet het.
Een handvol Nichtjes kwamen op bezoek. Nichtjes snappen geen bal van het concept 'Oom Lutek' maar dat leg ik ze nog wel eens uit. Ze mochten Rik vasthouden maar durfden dat eerst niet zo goed. Pas toen er gezegd werd dat Rik bijna wel een pop leek wilden ze hem wel vasthouden. Meteen werd duidelijk hoe Kleinste Nichtje met poppen speelt, maar gelukkig vielen er geen gewonden.
Hannie mocht naar huis. De tassen stonden al klaar. Oh, wat zal ze straks (eindelijk) lekker slapen. Welterusten Hannie. Welterusten Rik.
Kus!

lutek Dinsdag 11 Oktober 2011 at 8:56 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

drie reacties

Corniel
Nou oom, als ik niet beter zou weten, was je de vader. ;)

Mooi geschreven!
Corniel, (URL) - 11-10-’11 21:08
Lutek
:-) Ik zal me als volmaakte suikeroom opstellen.
Lutek, - 11-10-’11 21:14
Arno
De nichtjes zijn niet de enigen die er he-le-maal niks van begrijpen.
Anyway, veel geluk toegewenst, en dat de kleine Rik maar een mooi leven mag beleven!
Arno, - 06-11-’11 00:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.