Post

Als je maar lang genoeg consequent je post niet openmaakt, word je vanzelf een keer je huis uitgezet. Dit akelige beeld zorgt er voor dat ik altijd trouw elke envelop die in de brievenbus ligt openmaak en de inhoud tot mij neem, ook wanneer ik bijna zeker weet dat de inhoud weinig belangwekkend zal zijn.
Hierdoor komt het dat ik nog al eens word gewezen op in aantocht zijnde festiviteiten in de buurt waaraan deelname gratis of tegen gereduceerd tarief is. Dat komt omdat ik buurtbewoner ben in deze buurt. Het woord zegt het al.
Ongetwijfeld zullen mensen die verder weg wonen net zo'n bericht krijgen als ik, maar dan met de mededeling dat de in aantocht zijnde festiviteit hun gratis of tegen gereduceerd tarief worden aangeboden omdat ze juist niet in de buurt wonen. Of misschien hebben ze verder weg wel hun eigen festiviteiten. Ik heb eigenlijk geen idee want ik ga er nooit heen.

Laatst werd ik uitgenodigd een kijkje achter de schermen te nemen in de nieuwe versie van 'Ahoy', de versie van na de grote verbouwing. 'Achter de schermen' klinkt spannend, maar als er echt iets spannends te zien was zou het vast niet lang achter de schermen blijven. Daarom ging ik toch maar niet.
De Charloise tak van het initiatief 'Opzoomeren' stuurde me een vrijblijvende uitnodiging ideeën te spuien om de initiatiefnaam in praktijk te brengen gedurende de wintermaanden. Een goed idee wordt beloond met maximaal 350 euro opzoomergeld alsmede plaatsing van een 6 meter hoge kerstboom en een lichtslang van 34 meter lengte. Even probeerde ik nog een betere naam te verzinnen voor het nogal idiote 'Opzoomeren in de winter' maar stopte ermee toen ik bedacht dat mijn idee mogelijk zou worden beloond met een kerstboom en een lichtslang. De uitnodiging verdween ongeopend in de vuilnisbak. (Ongeopend, omdat de verpakking doorzichtig was.)
Verder heb ik recentelijk nog kaarten voor het North Sea Jazzfestival afgeslagen, en heb ik geen gebruik gemaakt van de gelegenheid een kop koffie te nuttigen die werd geschonken ter verbouwingsoverlastgenoegdoening namens de tandartsengroepspraktijk in flat A.

Maar vandaag kreeg ik een uitnodiging om volgende week gratis te komen dineren in de restauranttent die voor een paar maanden is opgesteld hier op het plein voor Ahoy. Een 3-sterrenkok zorgt voor het eten en een variétéshow zorgt voor het variété. Omdat ik zelf wel eens eet, en ik weet dat Hannie dat ook wel eens doet, denk ik dat ik dit aanbod voor de verandering nu eens wel aanneem en Hannie zal verrassen met een sprankelende avond uit. Ik zeg nog niks. Het moet een verrassing blijven.
Alleen de genuttigde drankjes moet ik zelf betalen maar daar vind ik nog wel iets op.

lutek Donderdag 27 Oktober 2011 at 9:12 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

edwin
Hoe zei jij dat soort dingen ook alweer: 'You lucky bastard!
edwin, (E-mail ) - 28-10-’11 00:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.