fluisterend... zingend... lachend...

Rik is stoer - ja hoor, Rik is heel stoer - kijk eens hoe stoer jij bent - jij kan al helemaal zelfstandig in de wagen liggen huilen - dat is heel knap van je - ik zou dat niet kunnen - huilen lukt misschien nog wel maar in een kinderwagen liggen kan ik niet - jij wel, want jij bent stoer.

Mama Hannie komt zo weer terug - huil je daarom? - dat mama even weg is - ze is even bij de buurvrouw de VVE-papieren aan het doornemen, want die is niet zo stoer als jij - of heb je gewoon weer dorst - het is ook al een half uur geleden dat je voor het laatst hebt gedronken - zal ik je anders nog maar even de fles geven - hopla, klim maar in mijn trui - daar word je stil van, niet - gelijk heb je - moet ik een slaapliedje voor je zingen? - 'Slaap, kindje, slaap' is nog wat te kinderachtig voor jou - dat is iets voor over een jaartje of wat.

Mama zei dat ik maar moest bellen als je niet kon slapen, als je zou blijven huilen - maar daar luisteren we lekker niet naar - nee, natuurlijk niet - ik kan jou wel stil krijgen hoor - ik loop lekker met je door de kamer - zet ik meteen even het gas onder de pannen uit - ik was al met eten begonnen zonder met jou te overleggen - dat was niet zo handig van mij - nou dan eten mama en ik gewoon een half uurtje later - is dat goed? - okay, een uurtje.

Wat ben je toch stoer - je kunt gewoon al trappen zonder dat je een trappenzakkenpakkie aanhebt - en dat kun je op mijn buik terwijl je tegelijkertijd mijn linkeroor een stukje langer maakt - dat is stoer, zeg - wat een kereltje ben je al - nee, wij eten wel een andere keer - geen probleem - eerst krijgt Rik de fles - dat is de goede volgorde - ik loop nog een stukje met je door de kamer - daar word je lekker stil van - opeens valt er niks meer te huilen - je kijkt je ogen uit - ik zie wel dat je je ogen uitkijkt want je kijkt zo scheel als een konijn - knap hoor - dat gaat vanzelf wel weer over, heeft mama gezegd.

Daar is mama al weer - ik zal zeggen dat ik net aan het eten wilde beginnen - nu mag mama met je door de kamer lopen - dag, kereltje.

lutek Maandag 21 November 2011 at 8:52 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.