OceanAir op Restaurant

Ik ben altijd in voor een uitje. Zeker met de zeer genietbare collega's van OceanAir. Eten en drinken doe ik ook wel eens dus een voorstel om gezamelijk op restaurant te gaan sla ik niet licht af. Het is, populair gezegd, goed aan mij besteed.
In het scheepvaartkwartier zit een restaurant met een nogal scheepvaardige naam, verscholen tussen andere restaurants. Nu is het altijd veruit het handigst om het restaurant binnen te gaan waar je hebt gereserveerd; het doet er nu even niet toe of je dat telefonisch of per email hebt gedaan; dáár heeft men namelijk op je komst gerekend; wat wij dan ook deden.
Waarom zou je ook een ander restaurant binnengaan. De naam staat toch duidelijk aangegeven? Doe dan even niet zo moeilijk, zeg. Hop, naar binnen.

De genietbare collega's positioneerden zich aan de bar - ik schaarde mijzelf daarbij voor het gemak. Wij werden allen op ons wenken bediend, en na verloop van tijd werd ik zelfs op andermans wenken bediend. De vooruitgang, je houdt het niet tegen.
Hier zaten we een uurtje en verkochten elkaar zoveel mogelijk onzin als maar menselijk mogelijk was, maar ruim voordat we volledig onze mouw had leeggeschud meldde de ober dat de tafel voor ons in gereedheid was gebracht. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig dus de ober hoefde zijn boodschap maar één keer te herhalen.

Op de kaart stond dat we "dag verse over heerlijke gerechten" geserveerd zouden krijgen. We hoopten dat de gerechten zelf meer aan elkaar zouden hangen dan de schrijfwijze, wat gelukkig heel erg meeviel. Sowieso kon niets de constante stroom onzinverkoperij onderbreken.
Toen alle onzin op was, waren de borden net leeg. Timing is alles. Een ieder ging huiswaarts. Ik per metro. In de metro heb ik geen onzin verkocht.

lutek Donderdag 15 December 2011 at 10:59 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.