Nieuw

De route van hier naar daar voerde langs 1 bushokje aan scherven, 1 parkeerautomaat aan barrels en 1 vuilnisbak in onherkenbare staat. Onherkenbaar, voor enige tijd althans, omdat de vorm van een opengesprongen vuilnisbak anders is dan een heel, dienstdoend exemplaar.
Het heeft vannacht geregend, en het regent inmiddels weer, zodat vandaag verder geen vuurwerk en bijkomende schade is te verwachten.
De route is 2 kilometer lang. Hier is huis, daar is het huis van mijn moeder. De beste wensen voor het nieuwe jaar. Liggen de saucijzenbroodjes al in de oven? Lekker.

Broeder M. heeft een hond, Marcus Aurelius genaamd. Als een hond toch niet luistert, kun je hem elke naam geven die je te binnen schiet. Maar Marcus luistert behoorlijk goed. Hij luisterde naar de oven en hij luisterde naar de schoteltjes en vooral luisterde hij naar de smakkende geluiden van de grote mensen die het ene saucijzenbroodje na het andere naar binnen werkten.

Thuisgekomen bekeek ik mijn eigen huisdieren. Die luisteren zelfs helemaal niet. Het nieuwe jaar begint met 2 beestjes minder. Ze doen er zo lang over om dood te gaan - het duurt dagen - prettig is anders. Ik heb dan maar heel erg goed naar hen geluisterd. Het was het minste wat ik kon doen.

lutek Zondag 01 Januari 2012 at 9:58 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.