Buurman en Buurman

Het was misschien wel een jaar geleden dat ik de barman voor het laatst had gezien en ik wist dan ook niet meer hoe hij heette. Toen hij zei wat zijn naam was, herinnerde ik me dat ik de vorige keer had gezegd dat ik een dergelijke naam zeer zeker zou onthouden.
Wel wist ik nog dat ik een Pauwel Kwak wilde bestellen - het had geen jaar geduurd sinds de vorige - of, zoals mijn buurman zei, een Power Kwak. De buurman heette Joop, en zijn buurman heette ook Joop. Dat was gemakkelijk te onthouden. Joop vertelde Joop dat hij zijn vrouw nog niet verteld had dat hij terug in Nederland was. Zij wist niet beter dan dat hij over 3 dagen terug zou keren. Dat gaf hem wat speelruimte. Joops wenkbrauwen bewogen veelbetekenend in het rond.
Joop vertelde Joop hoe de tijden veranderen: Je kon tegenwoordig de lunch niet meer declareren bij de boekhouder als je tussen de middag naar de hoeren was geweest.
Ik vroeg me af hoe de rest van mijn avond vorm zou krijgen en woog voor- en nadelen van plan A ten opzichte van plan B. Maar omdat ik geen van beide plannen nog had uitgewerkt, vond ik ze maar moeilijk met elkaar te vergelijken.
Joop had het over een croissant-neuf, een soort speciaal ontbijt, waarvan ik de exacte specificaties niet meekreeg maar het legde, meende ik, de caloriehuishouding geen windeieren.
Joop vertelde Joop dat er maar 1 ding belangrijker was dan seks en dat was geld. En hij vertelde dat hij recentelijk was gevraagd de landelijke politiek in te gaan. Direct daarop vroeg ik de barman om een doekje omdat er op onrechtmatige wijze wat van de Power Kwak op de bar was terecht gekomen.
De politiek, dat is nogal wat. Nee, volgens Joop stelde dat niet zo veel voor. Maar het verdiende in het geheel niet onaardig dus hij nam het verzoek in overweging. Hij was gevraagd, maar gevraagd worden was vooralsnog was niet genoeg. Hij zou eerst desinteresse voorwenden om zijn onderhandelingspositie te verstevigen, aangaande secundaire arbeidsvoorwaarden.
Waarschijnlijk zou hij de lunch willen kunnen declareren.

lutek Zondag 08 Januari 2012 at 11:05 am | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.