Raise High the Roof Beam, Carpenters

Heer A. kwam als eerste over de drempel, maar Heer D. kwam als eerste onder de deurpost door. Als hij ergens binnenkomt maakt hij altijd een kleine buiging, ten minste uit noodzaak. Hij is moeilijk over het hoofd te zien. Door op een kruk te gaan zitten verminderde hij zijn lengte met ongeveer een derde en werd hij aanspreekbaar.
Niet over Facebook praten als je elkaar van Facebook kent, hou je ongeveer 5 minuten vol. Gelukkig hielden we het versnaperen van versnaperingen langer vol. De barman had op alles gerekend, dus bestelden we dat ook.

Om ons heen had zich een behoorlijke groep jongedames verzameld. Dat gebeurt niet dagelijks, zelfs niet wekelijks. Wilden ze een handtekening?
Ik had het verkeerd verstaan. Er hingen aan de wand tekeningen. De bar exposeert kunstnijverheid bij tourbeurt en de nieuwe lichting was juist een uur geleden opgehangen. We zaten midden in de feestelijke opening.
Aan de bar zat iemand die er uitzag of hij er al zat sinds de feestelijke opening van de expositie van vorige maand. Er viel geen zinnig woord mee te wisselen, iets wat hem maar moeilijk duidelijk kon worden gemaakt. Misschien moesten we hem op de zelfde manier aanspreken als hij ons: wu-hu-bweu-le-le-wuhwuh.
Het leek te werken.

Inmiddels waren de Belgische biertjes ook beginnen te werken. Dát, of iemand had opeens twee bowlingballen aan mijn voeten gebonden, maar dat leek me sterk (al controleerde ik het nog wel, voor de zekerheid).
Heer A. stelde voor om het één en ander over een andere boeg te gooien. Ik vroeg mij af welke boeg. Ik zag helemaal geen boeg. Hij doelde op de versnaperingen. Dat leek me een goed plan en ik bestelde een water met ijs (of andersom) en gooide die over een ander boeg.
Voordat we op dezelfde golflengte zouden geraken als de man aan de bar, zochten we een veilig heenkomen. Heren A. en D. stapten elk de goede trein in. Ikzelf gelukkig niet want ik had veel meer baat bij een taxi.

lutek Dinsdag 17 Januari 2012 at 08:44 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.