Hannie's Huisje

Hannie woont niet heel ver weg maar omdat ik de openbare logistiek nog niet geheel meester ben, heb ik vooralsnog het idee dat ik langer onderweg ben dan nodig is. Door verzet van afspraaktijden arriveerde ik zowel een uur te vroeg als te laat en wist niet of ik goedemorgen of goedemiddag moest wensen. Voor de zekerheid deed ik allebei.
Hannie woont in haar Hanniehuisje. Al is het geen huisje van snoepgoed of van pannenkoek maar van steen en cement, het is Hannie's huisje en dat maakt het bij voorbaat al mooi. Wat aan dat idee nog bijdraagt is dat het ook echt een heel mooi huisje is.
De eerste nacht in een nieuw huisje. Ik vroeg haar hoe ze geslapen had. Zowel Rik als zij hadden als roosjes geslapen. Misschien ook daarom dat Rik nu overdag weinig slaap had. En 's avonds nog steeds niet. Uitgerekend vandaag stormde het, en met het licht van de overkant dat door de zwierende boom in de voortuin van de buren op het gordijn scheen, vond Rik het misschien meer een spookhuisje dan een sprookjeshuisje. Het is even wennen, voor iedereen.

Samen hebben we boodschappen gedaan, en toen nog een keer boodschappen. Er stonden al meubels en een keuken in het huisje, nu staat er ook iets in de meubelen en in de keuken. Het wonen kan een aanvang nemen.
Rik heeft eigen meubilair. Daarin ligt een frutseldoekje gemaakt van lapjes frutsel, een pluche boekje gemaakt van geluidjes, een konijn gemaakt van kleurtjes en een centimeter gemaakt van speelgoedslang. Die laatste is letterlijk op de groei gekocht, de groei van Rik. Het had beter op de groei van de speelgoedslang gekocht kunnen worden want Rik is inmiddels al te groot om nog in centimeters uit te drukken.

's Avonds in een lege bus houdt slechts een vooropgenomen stem de eenzijdige conversatie gaande. De haltes passeren de bus. De bus passeert de haltes. Ik zie delen van Rotterdam waar niets lijkt te gebeuren. Halverwege wil ik bijna uitstappen, alleen maar om de chauffeur het gevoel te geven dat hij niet voor niets zo'n omweg maakt.
Ik denk aan Hannie en aan Rik, in hun nieuwe huisje. Hopelijk zijn de boodschappen snel op.

lutek Zondag 22 Januari 2012 at 12:54 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.