Weekje Weg 2

Installatie van het huisje op de prairie duurt ongeveer zo lang als installatie van de geleende laptop. Een leentop dus eigenlijk.
Ik heb nog uitzicht vanuit het huisje. Over een uur niet meer. Niet omdat dan de zon onder is, maar omdat ik tegen die tijd de gordijnen al dicht heb gedaan. Buiten spreekt men van Elfstedenkoorst, ik houd het liever warm; dichte gordijnen helpen daarbij.
Uitzicht uit huisjes op de prairie is zonder uitzondering van weidse kwaliteit. Ook als er – zoals heden hier – 7 huisjes op 1 kluit staan. Daar is over nagedacht, door de architect, of in elk geval heeft de architect goed naar de ontwerpen van zijn voorgangers gekeken.
Het huisje heden hier is er een dat niet verschilt van alle voorgaande, zij het dat het interieur ervan me meer dan ooit terugbrengt naar de knusse jaren ’70. Je kunt veel zeggen van de jaren ’70 maar niet dat ze niet knus waren. De 70-er jaren is ongetwijfeld het knuste decennium van de vorige eeuw.
Behalve dat hier stroomvoorziening is, bestaan de moderniteiten verder uit 3 verkleurde replica’s van respectievelijk een Van Gogh, een Monet en een De Nittis.

De leentop is er om tekst te verwerken en nergens anders om. De leentop is niet aangesloten op het internet. Ook heb ik geen installatie-CD-rom bij me. Het was niet bij me opgekomen die mee te nemen. Toch vraagt de leentop hier om nadat ik hem vraag om wat tekst te verwerken in ‘word’. Hij stelt zelfs een ultimatum: internet of CD-rom, of anders geen ‘word’. Zoals gezegd, ik heb geen van beide. Als hij het, bijbels opgevoed als hij is, 7 keer gevraagd heeft, stopt hij met zeuren en opent ‘word’ alsnog, zonder mokken.

Het huisje installeren bestaat uit boodschappen doen bij de supermarkt en deze opbergen in, onder andere, de koelkast. Behalve voor bier en sap is er gelukkig nog net wat ruimte voor een leverworst. Een ‘fijne leverworst’ maar liefst. Ik kan niet goed ontdekken waarom het een fijne leverworst is. Waarschijnlijk is het een worst voor mensen met een fijne lever. Als je het de kassadame zou vragen, zou ze denkelijk zeggen dat ik niet voor een dergelijke positie in aanmerking kom. Haar beoordeling van de boodschappen deed haar daarnet bij het afrekenen hardop vermoeden dat ik met mijn vieren was.

De prairie heden hier is, evenals het uitzicht vanuit de 7 huisjes op 1 kluit zelf, geheel inwisselbaar voor een andere. Alle prairies met huisjes (of ‘heides met hutjes’, als daar je voorkeur naar uitgaat) zijn min of meer hetzelfde.
Het is hier verrassend druk, vind ik, maar ik vermoed dat er veel gasten zijn die hier resideren, een eigen huis hebben in het statige deel van de prairie. Gezien de bodemprijs die ik betaalde voor een verblijf van 5 dagen in het niet-statige deel, ga ik er van uit dat men niet eens op bezoekers rekent in dit seizoen dat geen seizoen is, gezien vanuit het perspectief van de prairiehuisjesexploitant. En de veelvuldig, volstrekt overbodig geplaatste borden ‘verboden te zwemmen’ duiden er op dat men de winter sowieso al in het geheel niet serieus neemt.

Hier op de prairie is niets te doen. Gelukkig maar. Of toch, ja, er is een visvijver, maar de visvijver is, gelijk de niet-zwemvijver, heden hier niet in vloeibare staat. Nachtvissen is (of zijn) overigens niet toegestaan.
Het restaurant sluit om 9 uur. Het café ook. Waarschijnlijk is het de bedoeling dat je hier langzaam dood gaat, maar liefst met inachtneming van de openingstijden, dank u wel.

Het enige wat hier wel te doen is, is niet hier te doen maar verderop in de omgeving: wandelen. Ondanks voornemens zal ik echter vast niet ’s morgens om 5 uur op kunnen staan – de mooiste tijd om een wandeling te beginnen – dus reken ik er niet op deze week een wandeling te maken. Ik blijf in het huisje en ga schrijven en luieren. Af en toe zal ik de gordijnen open of dicht doen. Daar blijft het bij.

lutek Zaterdag 11 Februari 2012 at 3:13 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.