Vergadering

8 jaar geleden heb ik eens een vergadering bijgewoond van de V.V.E. hier te flatte, of van de bewonersvereniging; ik haal dat altijd door elkaar. Halverwege die avond, of misschien al iets eerder, had ik besloten dat ik de volgende zou overslaan. Ik heb er zelfs meerdere overgeslagen, maar nu Hannie niet langer deel uitmaakt van flatse bewoning, en omdat de ongevraagde lekkage hier te huize niet op de vorige notulen voorkwam, besloot ik weer eens een kijkje te nemen.

Vooraf strikte ik de veter van mijn linkerschoen iets te strak, die van de rechter iets te los: Planning... het zou me iets te doen geven.
Ik maakte aantekeningen om de tijd, tussen mijn veters door, nog wat verder te doden.
Dat zag er ongeveer als volgt uit:
-Notulen vorige vergadering goedgekeurd. Wat is eigenlijk het enkelvoud van 'notulen'? Misschien iets voor de rondvraag.
-Aanwezigen: best aardig wat. Bijna alle blauwe stoeltjes zijn bezet. Wat een akelig motiefje heeft die bekleding eigenlijk. Als er meer mensen zouden geweest zijn, was me dat vast niet opgevallen.
-Niet aanwezig: ook best wel veel mensen. Wie allemaal, dat weet ik niet precies. Ik heb al genoeg moeite mensen te herkennen als ik ze zie, laat staan als ik ze niet zie.

Toen zag ik dat mijn buurman verrassend veel interesse had in mijn aantekeningen en borg deze op. Erger nog, misschien zou hij me voordragen voor notulist.
Halverwege de avond stonden mijn hersens stil. Op een kwart van de avond functioneerden ze nog en had ik al besloten de volgende 8 jaar weer geen enkele vergadering bij te wonen.

Geen van de sprekers was in staat een hele zin te maken, wat de begrijpelijkheid van de diverse uiteenzettingen niet ten goede kwam.
Opeens was er een stemming. Ik wist niet zo goed waarover gestemd werd, maar probeerde af te kijken bij mijn buurman. Helaas, die hield nu op zijn beurt zijn notities akelig goed voor mij verborgen. Ik vulde lukraak wat in op het stemblad en wilde dit net afgeven toen ik zag dat ik de achterkant hiervan eerder deze avond had gebruikt om mijn aantekeningen te maken. Snel besloot ik tot onthouding van stem, en kuchte ter verduidelijking.

Tegen het eind van de vergadering, 2 en een half uur later, vertelde er iemand iets over een gekozen verfkleur voor de kozijnen, en of voor de deuren, en of voor de pijpen.
Niemand wist van te voren dat hierover een besluit moest worden genomen, de spreker zelf ook niet. Het bleek echter onmogelijk een besluit te nemen - überhaupt waarover dan ook - omdat de spreker het verkeerde verhaal vertelde. De voorzitter was inmiddels in slaap gevallen, de notulist was een sigaretje gaan roken, en de secretaris ging op de vuist met iemand uit het publiek. Ik strikte mijn schoenen nog eens en lette goed op op wat ging volgen.
Langzaam ontstonden er, aangaande de kozijnen, verschillende kampen: Kamp 'grijs', kamp 'oranje', kamp 'gebroken wit', en kamp 'alles behalve grijs maar misschien groen dat enigszins op blauw lijkt of anders rood'.
Geen van deze kleuren paste dan weer bij de kleur van de deuren. Jammer.
Ook werd niet duidelijk wie er nu eigenlijk zou beslissen. De vergadering, de commissie, de bewoners, de voorzitter, de aannemer. Niemand wist het.

Er werd geen datum genoemd voor de volgende vergadering, maar dat vond ik niet erg.

lutek Donderdag 01 Maart 2012 at 12:16 am | | default
Gebruikte Tags:

Eén reactie

Ingrid
Haha!! Ik probeer dagelijks van dit soort onzin nog iets leuks te maken. Ik laat je blog even circuleren bij de Dienst Redactie en Verslaglegging van de Tweede Kamer, wie weet willen ze nog een notulist!
Ingrid, (E-mail ) - 01-03-’12 13:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.