Beknopte (Levens)Loop door IJsselmonde

Het maakt niet uit of het weer nu tegenvalt omdat er geen zon is, of meevalt omdat het niet regent, het staat ons niet in de weg een rondje Park "De Twee Heuvels" te maken.
Rik huilt gewoonlijk al weinig maar wil je er zeker van zijn dat hij stil blijft, zet hem dan in de auto of in de kinderwagen: je hebt gegarandeerd geen kind aan hem.
Omdat het niet is toegestaan met de auto door het park te rijden, nemen we de kinderwagen.
Kijk, Rik, dat is een eend, zeg maar 'kwak' tegen de eend.

Eén heuvel in het park kun je gerust een heuvel noemen, de andere is net iets meer dan een hobbel. Dat heeft ongetwijfeld nog voeten in de aarde gehad toen het park haar naam kreeg, maar andere suggesties (Park "De Heuvel en De Hobbel", of Park "De Twee Heuvels, Weliswaar Ietwat Naar Boven Afgerond" of Park "Dan Kun Je Het Net Zo Goed Vier Heuvels Noemen Want Dit Slaat Toch Nergens Op") kregen allemaal te weinig stemmen.
Ik vraag of Hannie de kinderwagen overneemt als ik in de verte een Bullshit Terriër aan zie komen rennen die ik bereid ben een niet mis te verstane trap tegen zijn lompe harses te geven als die ook maar naar Rik zou durven kijken! Gelukkig rent de hond op enkele meters voorbij.

Even later in het winkelcentrum bekijkt Hannie wat etalages. Schoentjes voor 5 euro bij de ene winkel, broeken voor 10 euro bij een andere. De broeken zijn nog te groot, pas voor over een jaar of nog later.
"Kijk", zegt Hannie, "een goedkope jassenwinkel". De winkel is inderdaad niet duur maar de jassen zijn pas voor over 10 jaar.
Naast het winkelcentrum is een middelbare school. "Alles is hier in de buurt", zegt Hannie.
"Is het niet wat te vroeg om daar aan te denken?", vraag ik als we even voorbij de school een uitvaartcentrum passeren, "hij moet eerst volgende week nog naar het consternatiebureau."
"Ze zullen hem wel weer te groot vinden", lacht Hannie.
Thuis krijgt Rik een fruithapje. Dan mag hij op schoot bij Ome Lutek met de pluche trommel spelen. Dat maakt zulke mooie geluiden, zowel de trommel als Ome Lutek, vooral wanneer die twee oogcontact met elkaar maken.
Dan maakt Ome Lutek nog snel even 8 miljard foto's en mag Rik gaan slapen.
Welterusten.

lutek Maandag 19 Maart 2012 at 9:12 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.