Rotterdam Rules After Work Party

Er was een havensectorgerelateerde party georganiseerd. Niet alleen werd deze party gehouden na het werk maar ook naast het werk. Na, in tijd; naast, in afstand. Je zou bijna kunnen zeggen dat het voor mij een thuiswedstrijd was, ware het niet dat ik behalve werk ook nog een huis heb.
Ik ben eerder bij havensectorgerelateerde party's geweest en ken inmiddels het draaiboek: na aftastend enige tijd vriendelijk glimlachend met niemand in het bijzonder te hebben gesproken, stap ik resoluut af op iemand die er net zo verdwaald uitziet als ik, praat een warboel bij elkaar over het feit dat ik nog niemand gezien heb die ik ken, waarna de toehoorder zich bekend maakt als iemand die ik dagelijks aan de telefoon heb en met wie ik bovendien de vorige keer nog anderhalf uur o zo gezellig heb staan praten. Sommige mensen zijn niet goed in namen, anderen niet goed in gezichten; ik weet die beide kwaliteiten meesterlijk in mijzelf samen te brengen.

Ditmaal was ik echter uitgenodigd door iemand die ik al kende, van naam, van gezicht, van telefoon, en van eerdere ontmoetingen. Ik zou me vastklampen aan haar en de avond goed doorkomen. Een strak plan.
Ik was wat aan de vroege kant (klokslag 6 uur), het was nog erg stil. Sterker nog, ik was de eerste. Ik wierp een korte blik naar binnen maar besloot eerst een hoek verder bij café Loos een kwartiertje uitstel te bestellen alvorens de werkelijke entree te maken. Café Loos stond vol met mensen die een kwartiertje uitstel hadden besteld, allemaal mensen die de eerste waren geweest en dat niet wilde zijn.

Mijn uitnodiging presenteerde zich en we liepen terug naar het party-terrein. Direct al zag ik overal mensen die ik meende te kennen of herkennen maar ik was verstandig genoeg om geen gehoor te geven aan de impuls om op die mensen af te stappen. Als ik mensen direct meen te herkennen, kan ik er donder op zeggen dat het mensen zijn die tot vandaag nooit één voet in Rotterdam hebben gezet. Gelukkig hoefde ik geen gehoor te geven aan die impuls omdat mijn uitnodiging en ik al voldoende te bespreken hadden: aangaande het leven, de liefde, verse versnaperingen en af en toe een enkele mooie dame die voorbij liep. Zij en ik hebben voor het gemak een zelfde voorkeur op de diverse gebieden.
De avond vloog werkelijk om; niet alleen omdat het reuze gezellig was maar vooral ook omdat ik om 7 uur al weg moest voor een andere afspraak. Snel verruilde ik mijn laatste plastic muntjes voor bier en wijn voor deze en gene, wat geen enkel netto effect sorteerde omdat het bier en de wijn als een boemerang weer bij me terugkwam. Dat werd dus nog hard werken op de After Work Party.

lutek Zaterdag 14 April 2012 at 11:17 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.