Lente (met Groeigarantie)

De lente had vandaag moeten beginnen, om een uur of half 10 in de ochtend. Dat was zo afgesproken, met Hannie. Regen zorgde voor enig uitstel. 12 uur dan? Ook een mooie tijd voor het begin van de lente.
Wij vonden elkaar bij de ingang van het tuincentrum. Hannie per auto, ik per fiets, Rik per buggy. Aan voor- en achterzijde van Hannie's huis is een jungle omgetoverd tot een voorbeeldige tuin. Slechts één ingrediënt ontbreekt nog: planten. Een tuin wordt pas echt wat als er iets in groeit en bloeit. En Hannie's tuin kan nog zo mooi aangelegd zijn, er staat juist steeds minder in. Laatst was er nog een behulpzame buurman die de enige overgebleven publiekstrekker, een eeuwenoude druif, zo vakkundig kortwiekte dat er nu alleen nog maar een stam van over is.
"Is goed voor de groei, hoe minder takken, hoe beter de energie wordt verdeeld over de rest."
Na zijn behandeling was er geen rest, alleen maar stam. Tijd dus voor nieuw leven in de tuin.

Hannie ging voorzichtig te werk, wat aardbeienplantjes, wat ditjes en wat datjes.
Het balkon bij mij kan ook wel wat groen gebruiken. Er staat genoeg maar wat er staat is bruin. Ik ging iets minder voorzichtig te werk en probeerde een appelboompje en wat zakjes gemengde fleurigheden.
Rik ging van ons het meest onvoorzichtig te werk. Dat had niets te maken met zijn groenkeus maar alles met het feit dat hij tegenwoordig een race-auto is.
Brrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmppppppfffffffffffff pruttel pruttel brrrrrrrrrrrrrrrmmmm  brrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmfffrrrrrrrr pruttel.
Bezoekers van het tuincentrum sprongen links en rechts de plantenbakken in als Rik in zijn buggy de hoek om kwam racen.

Wat was dat? Zagen wij dat goed? Zes rijen groen werden aangeboden "met groeigarantie". Rik moest daar hard om lachen. Dat is iets wat Rik niet nodig heeft. Rik lijkt zoals Obelix ooit in een pot toverdrank te zijn gevallen. Bijmesten is niet nodig.
Behalve met Asterix en Obelix is het tuincentrum ook een verbintenis aangegaan met De Efteling. Er worden talloze sprookjesbosartikelen aangeboden in miniatuur.
Ah, maar De Efteling is tegenwoordig meer dan alleen Het Sprookjesbos, hoor ik sommige mensen zeggen, er zijn ook achtbanen en draaimolens. Jazeker, maar ook dat is in het tuincentrum ingebouwd. De uitgang bestaat namelijk uit twee roterende deuren die net te klein zijn, net te snel gaan, en net te dicht op elkaar volgen om er in één keer heelhuids doorheen te geraken, zeker met een kar vol sprookjesbosartikelen. Een buitengewoon spannende attractie die dagelijks talloze slachtoffers eist. Een aanrader, als je eens een half uurtje niets te doen hebt, en nog gratis ook.
De lente vroeg bij thuiskomst om nog wat meer uitstel. We hebben dan maar besloten dat de lente morgenochtend eindelijk echt zal beginnen.

lutek Zaterdag 28 April 2012 at 5:28 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.