Binnen Handbereik

Sinds enige tijd ben ik in het bezit van een iphone. Ik kan er al diverse zaken mee: bellen, een sms versturen, foto's maken, iets opzoeken op het internet. Maar de belangrijkste zaak waarvoor ik de iphone heb ik dé zaak. Het werk dus. Ik kan er als ik thuis ben de e-mails op lezen die ik op het werk ontvang. Dat is natuurlijk erg nuttig. Niet alleen kun je vragen 's avonds beantwoorden van mensen in andere delen van de wereld (en zodoende 24 uur uitsparen omdat die mensen anders pas de volgende middag je antwoord zouden lezen). Ook kun je jezelf al voorbereiden op wat voor werk er de volgende ochtend op je ligt te wachten. Ik ben er heel blij mee.

Sinds vorige week is er echter iets merkwaardigs aan de hand. Het apparaat heeft opeens "geen netwerk" wanneer ik thuis ben en daar de computer aanzet. Eerst moest ik er om lachen, een iphone die h/erkent wanneer die zelf overbodig is, alsof het ding tegen je zegt: 'Je hebt nu toch je computer, dan heb je mij niet meer nodig, ik schei er mee uit'. Maar nu vind ik het toch behoorlijk lastig worden.
Ik heb gemerkt dat het apparaat in sommige gevallen wel naar behoren functioneert. Als ik van en naar de metro loop. Als de computer al een tijdje uitstaat en ik voor het slapen gaan een boek lees in bed. En ook als ik op het Zuidplein aan het winkelen ben.

Een paar dagen geleden verwachtte ik een belangrijke e-mail uit Peru. Ik liep juist van de metro naar huis toen ik die ontving. Het bericht gaf helaas geen antwoord op alle vragen die ik had, sterker nog, het maakte dat ik er nog een paar meer moest stellen. Maar omdat ik bijna thuis was, besloot ik door te lopen en thuis op mijn gemak een nieuwe e-mail te sturen. Helaas, thuisgekomen lukte het me wel de e-mail te schrijven maar niet om die te versturen. Maar ik moest toch nog een brood kopen, bedacht ik, dus trok ik mijn schoenen weer aan en liep even naar het Zuidplein. Halverwege zag ik dat mijn bericht verstuurd was. Nu maar hopen dat ik snel een antwoord kreeg.
Dat kreeg ik niet. Het duurde een kwartier. Of langer, dat weet ik niet precies, want tegen die tijd was ik al lang en breed weer thuis en kon ik geen e-mail ontvangen. Misschien als ik even naar de metro liep om te proberen...
Bij de metro aangekomen, bleek ik mijn abonnement vergeten te hebben. Ach wat, ik kocht dan maar een kaartje, stapte de metro in, en kreeg warempel na twee stations een bericht uit Peru. Jammergenoeg had ik de metro richting stad genomen, zodat ik net ondergronds ging en weer geen bereik had toen ik terug wilde mailen. Ik stapte snel uit, nam de metro terug en verstuurde mijn bericht. Het zou wel weer even duren voordat ik iets terug zou lezen. Intussen ging ik naar huis, ging in bad (soms heb ik in de badkamer opeens bereik), en besloot er maar een vroege nacht van te maken. Ik dook met een boek in bed. Na anderhalf hoofdstuk hoorde ik de iphone vrolijk trillen ten teken dat er een bericht binnenkwam. Het was uit Peru. Ik sprong uit bed, wilde antwoorden en... was het netwerk weer kwijt. Voor het raam van de huiskamer stond ik in het donker te kijken hoe 15.000 fans van de Backstreet Boys nagenietend Ahoy verlieten. Ze zagen mij niet staan in mijn onderbroek, waar ze niets aan misten.
Het was wel een mooie zachte avond eigenlijk. En omdat ik nu toch weer klaarwakker was, schoot ik snel een kamerjas aan en besloot de hond uit te laten langs Ahoy en het Zuiderpark. Halverwege dit rondje realiseerde ik me dat ik toch niet zo klaarwakker was geweest als ik net tevoren nog had gedacht, want ik heb helemaal geen hond. Wel kwam er een bericht binnen uit Peru, dat mijn laatste vragen naar volle tevredenheid beantwoordde.

Gisteren gebeurde iets dergelijks als een paar dagen geleden. Zodoende heb ik inmiddels genoeg brood in huis voor de komende drie weken, heb een bekeuring voor zwartrijden in de metro (Ik had er geen rekening mee gehouden dat twee haltes staduitwaarts betekent dat ik in een andere zone terechtkom), en heb ik gehoord dat de politie op zoek is naar een potloodventer, opererend in de omgeving van het Zuiderpark, zonder hond.
Ik hoop dat de iphone snel weer naar behoren functioneert, want ik word er nu een beetje moe van om elke avond om zeven uur naar bed te gaan om nog een uurtje of zes te liggen lezen.

lutek Woensdag 02 Mei 2012 at 10:02 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.