Blijdorp

Moeders werd 75, hoera!
Je kunt om dit te vieren een dag van te voren besluiten om naar de dierentuin te gaan maar je kunt het ook al 4 maanden van te voren plannen. Op die manier heb je in de tussenliggende periode voldoende tijd om de plannen een paar keer aan te passen, in overweging te nemen, nog eens aan te passen, bij te stellen, bij te schaven en te heroverwegen, en uiteindelijk te besluiten inderdaad naar de dierentuin te gaan.
We gingen naar de dierentuin.

Veel dieren hadden een hoog knuffelgehalte. Hier en daar verzuchtte één der genodigden dat je 'ze zo mee zou willen nemen'. Ik meende behulpzaam te zijn door hieraan gehoor te geven, wat nog helemaal niet meeviel. Het in je tas stoppen van een stokstaartje gaat nog wel maar om hem daar dan ook in te houden...
Een wasbeertje was bovenin een boom gaan zitten, ver buiten handbereik. Die had ons waarschijnlijk van een afstand al aan zien komen en was niet te vermurwen naar beneden te komen.


de drie gratiën

Doordat dit jaar veel dierenverblijven worden opgekalefaterd, zijn niet alle looppaden begaanbaar. Iets wat bijdraagt aan het puzzeltochtgehalte dat de diergaarde sowieso al hoog in het vaandel heeft.
We zagen bordjes olifanten waar geen olifanten waren, en ijsberen waar geen ijsberen waren. Er klopte werkelijk niets van. Omdat ik toch al in een behulpzame bui was, besloot ik direct de orde te herstellen. Ik had natuurlijk de bordjes kunnen verplaatsen maar dan had ik het gevoel dat ik me er met een jantje-van-leiden van af zou maken. Nee, beter meteen goed aanpakken en de dieren zelf verplaatsen.
Voor mensen die vanaf vandaag de dierentuin bezoeken: de neushoorns staan nu bij de flamingo's; de apen zitten in de vlindertuin; de vlinders in de pelikaanvijver (die konden natuurlijk niet bij de apen blijven, dat zou gek zijn); de kamelen zijn gelijkelijk verdeeld over de noord- en zuidpool, de giraffes zijn nu te bewonderen in de apenkooi, kunnen ze ook eens lekker klauteren, en de tapirs snuffelen rond tussen de bezoekers in het middenstuk van de Rivièrahal.
Helaas kwamen hierdoor de krokodillen er nogal bekaaid af: ik heb alle soorten moeten samenvoegen en die liggen nu met zijn allen in de toiletruimtes onder het Oceanium. Pas even op als je moet.
De olifanten kon ik nergens meer kwijt dus die heb ik aan de poort verkocht aan de hoogste bieder.


de drie gratiën

Moeders vond het allemaal even prachtig, en daar ging het om. Ik had nog een leuk klein zeehondje voor haar meegenomen maar omdat we met verschillend vervoer naar huis gingen, ligt die tijdelijk hier op het balkon in een opblaasbaar plastic badje. Hij vermaakt zich prima en ik moest iedereen de groeten doen. Hij heeft trek in vis, ik ga hem zo uitlaten in het Zuiderpark.

lutek Zondag 13 Mei 2012 at 11:18 am | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.