Het Hof

Hannie wiedt onkruid. De tuin bijhouden is bijkans arbeidsintensiever dan Rik bijhouden. Bovendien groeit de tuin (althans het onkruid daarin) nog harder dan Rik. Rik maakt wel meer geluid dan de tuin, en dat is denk ik maar beter ook.
Maar wat is dat, de tuin maakt ook geluid! Oh nee, het is de buurman.
"Buurvouw, buurvrouw, bent u hoger opgeleid?"
Hannie's hoofd wordt zichtbaar boven het maaiveld. Dag buurman.
Het blijkt dat buurman taalkundige hulp nodig heeft bij het opstellen van een bedrijfsplan. Hannie neemt het graag voor hem door. Sommige stukken van de tekst zijn overduidelijk van internet gekopieerd. Niet best. Andere stukken zijn zo mogelijk nog overduidelijker niet van internet gekopieerd. Nog minder best.

Na een avondje is ze er mee klaar en komt buurman opnieuw op de koffie.
Hij bedankt Hannie en heeft een cadeautje meegenomen. Hij is vol bewondering. Hannie is zo hoger opgeleid. En Hannie is zo knap. En Hannie is zo onafhankelijk. En Hannie neemt geen blad voor de mond. Daar kunnen andere meisjes een voorbeeld aan nemen.
Nu ja, meisjes moeten wel eerlijk zijn maar weer niet té onafhankelijk, meent buurman. Het is onduidelijk of hier zijn cultuur of zijn leeftijd het woord voert.
Maar snel maakt hij weer complimenten: Hannie is zo mooi blond. En Hannie is zo verzorgd. Ook daar kunnen de meisjes die hij kent een voorbeeld aan nemen.
Buurman heeft geen vriendin meer maar zou graag opnieuw een meisje willen hebben, een toekomstige vrouw. Het leeftijdsverschil is niet eens zo'n bezwaar maar...  - hier hapert hij een seconde - ... "maar u bent zo láng!!"
Nee, het zal nooit iets worden tussen Hannie en haar buurman. Hoe kan hij nu ooit een meisje hebben dat langer is dat hij. Onmogelijk.

lutek Donderdag 07 Juni 2012 at 11:54 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.