"Take Me To The Matterhorn"

Het is niet vreemd dat er dagenlang een lied van Garland Jeffreys in mijn hoofd speelde, uitkijkend als ik was op, over, voor en tegen bergen, bergen en nog meer bergen. Welke daarvan nu precies de beroemde Matterhorn was, kon ik niet zeggen. In de hele wereld is de Matterhorn bekend als Matterhorn behalve... bij de Matterhorn zelf! Daar heet die opeens de Cervin. Hier kwam ik na 3 dagen pas achter, toen ik reeds in een ander deel van de vallei (de Val d'Anniviers) verzeild was geraakt, eveneens met uitzicht op bergen, bergen en nog meer bergen, die echter één ding gemeen hadden, namelijk dat geen van hen de Matterhorn was, noch de Cervin.
Tegen die tijd loop je niet even terug om nog eens te kijken. Je bent allang blij als je in één deel het volgende hotel haalt (of hooguit in twee).
Afijn, de Besso was ook heel erg mooi, en heb ik goed van dichtbij kunnen zien, naar verhouding. (De genoemde verhouding slaat op 'dichtbij', niet op 'mooi'.)

De reis, het verblijf en de gemaakte wandelingen zijn behoorlijk geslaagd en naar wens verlopen. Er stonden wat slordigheden in de routebeschrijving zodat ik bijna dood bleef op de Crêt du Midi maar afgezien daarvan liep alles op rolletjes. Er waren drie Noordhollandse dames die dezelfde reis tezelfdertijd maakten als ik zodat we elkaar regelmatig voor de voeten liepen, doch niemand werd per ongeluk of met opzet door de ander een ravijn in gelazerd dus ook op dat front is niets dan gezelligheid te melden.
In Zwitserland gebeurt alles net voor of net na 'het seizoen', zo heb ik althans begrepen. Ideaal als je geen zin hebt in drukte, zoals ik.

Iets anders waar ik halverwege de verbleven week achterkwam, is dat ik niet tot zaterdag de 23e maar tot vrijdag de 22e in de vallei zou zijn. Ik loop best snel maar het is niet zo dat ik een dag voor op schema liep; nee, in de voorbereidingen had ik de eerste reisdag en de eerste verblijfsdag elk als 1 geteld, terwijl dat dezelfde dag was. Gelukkig stond de juiste datum op de treinkaartjes voor de terugreis, op alle 247.
Binnenkort zal op www.vakantie.lutek.nl/ een uitgebreid reisverslag staan.

lutek Zondag 24 Juni 2012 at 10:54 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.