Dag, Dokter

De huisdokter gooit de handdoek in de ring. Na 33 jaar heeft hij eindelijk een opvolger gevonden. Er was gelegenheid om hem te feliciteren en kennis te maken met de nieuwe dokter.
Wat is de vrouwelijke vorm van dokter; dokterin, dokteres, doctrine, doctorella? Volgens mij is het gewoon 'dokter'.
Dag, dokter. Hallo, dokter.
Ik heb er nooit de deur plat gelopen maar er waren enkele momenten dat ik veel aan zijn goede raad, bijstand en doorverwijzing heb gehad. Ik wilde hem daar graag voor bedanken. Handje schudden, grapje maken, bedanken, klaar. Het hoeft allemaal niet zo lang te duren. Daar dachten andere mensen anders over.

Van verre zag ik reeds dat ik niet de enige was. Ik sloot achteraan aan in de rij, waarna het nog een goed kwartier duurde voordat ik bij de ingang was. Vanaf de ingang kon ik de dokter al wel zien staan maar de afstand tussen hem en mij werd maar langzaam kleiner. De rij bestond, wat ik natuurlijk had moeten verwachten, vooral uit zieken, invaliden en bejaarden. Zelden heb ik me zo fit gevoeld als hier in de rij bij de dokter. Zowat iedereen klaagde: je kunt nergens zitten, wat duurt dat lang, mijn linkerbeen doet raar, ik voel mijn pols niet meer, ik heb nog een andere afspraak, ze hadden echt wel een bankje neer mogen zetten.
Ik begon te vermoeden dat ik in de verkeerde rij stond. Ofwel dat die mensen in de verkeerde rij stonden. Het leek meer op een rij voor een open spreekuur dan voor een receptie.
Achter mij dreigde iemand te bezwijken. Wie voor wilde, liet ik maar voor. Ik wilde niet op mijn geweten hebben dat iemand door mij te lang in de rij zou staan en afgevoerd moest worden naar de dichtstbijzijnde dokterspost. Vóór mij moest iemand aan het zuurstof. Dat schoot dan wel weer op dus dat vond ik niet zo erg.

Ik bedankte de dokter, maakte een grapje, schudde hem de hand. Dat was het dan.
Dag, dokter.

lutek Maandag 02 Juli 2012 at 9:54 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.