Rik's blog: Rikjesdag

Anderen noemen het 'rokjesdag', maar ik weet wat het vandaag echt is. Vandaag is 'Rikjesdag'. Nu ik er over nadenk, eigenlijk is het elke dag 'Rikjesdag'. Maar vandaag helemaal want ik ga naar Oom Lutek toe.
Mama heeft de auto nog niet geparkeerd of daar plakt Oom Lutek zijn neus al tegen de ruit. Ik schrik me altijd weer een ongeluk. We lachen het af en ik word in de kinderwagen gezet, volledig ingesnoerd. Mama heeft ontdekt hoe snel ik me kruipend over de grond kan bewegen en ook hoe ik mezelf tot staan kan brengen, en ze neemt geen enkel risico: hop, vastgespen die handel. Geeft niet, is goed voor mijn reputatie.

Eerst word ik rondgereden door het park. Er spelen kinderen in de zandbak en in een klimrek van touwen. Veel te vermoeiend op een warme dag als deze. Er spelen ook kinderen in het water. Dat is veel verstandiger. Ik zou ook wel in het water willen spelen maar ja, hoe moet je dat duidelijk maken aan de grote mensen? Je kunt praten als brugman maar begrijpen doen ze het niet, terwijl het toch zonneklaar is wat ik allemaal vertel.
Als we thuis bij Oom Lutek zijn mag ik tot mijn verrassing toch in bad spelen. Zouden ze me dan wel begrepen hebben? Dan is mijn opvoeding niet voor niks geweest. Oom Lutek praat mij na maar zijn uitspraak is tamelijk belabberd, en hij gooit de letters van de woorden helemaal door elkaar. Zo is er geen touw aan vast te knopen. Ik herhaal de taaloefening nog een paar keer. Oom Lutek is niet zo'n beste leerling, ben ik bang.

Met schone haartjes, schone kleren en een schone luier mag ik lekker in de woonkamer spelen. Wat zou Oom Lutek deze week allemaal gedronken hebben? Een fles limonade, een Chimay blauw, twee flessen koffiemelk en een pot erwtjes/worteltjes. Hé, dat is een soort fruithapje!
Mama heeft me gehoord want ze haalt meteen een fruithapje uit haar tas. Lekker. Mama begrijpt me tenminste, zij is een veel betere leerling. We zitten echt op dezelfde golflengte.
Oh, Oom Lutek legt aan voor het vaste onderdeel: de fotoreportage. Daar moet ik hem altijd hard om uitlachen. Gek genoeg moet hij dan weer om mij lachen. We lachen wat af, met z'n allen, op Rikjesdag.

lutek Zondag 12 Augustus 2012 at 10:30 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.