Rhodos (1)

Mijn voornaamste reden om Rhodos te bezoeken was om er te wandelen. Echter, daar ik me 3 maanden geleden al een handvol slagen in de rondte had gewandeld, koos ik nu tactisch voor een verblijf op 1 plek (als uitvalsbasis) zodat ik op dagen dat wandelzin uitbleef me zou kunnen beperken tot het zwembad in de tuin.
Tot mijn spijt bleek het gezellige authentieke hotelletje te Kalavarda (een grondig eind van Rhodos-stad vandaan gelegen) geheel niet te beschikken over een zwembad. Het zwembad hoorde bij het verlengde arrangement, in een ander gehucht. Ik had geen verlengd arrangement, en dus ook geen verlengd zwembad.
Dan maar zo veel mogelijk wandelen.

Helaas heeft Rhodos geen wandelingen want er zijn geen wandelpaden. (Dat is niet helemaal waar: 1 wandeling was wel degelijk mooi en de moeite waard.) In Rhodos kun je lopen, jazeker wel; je hebt er, zoals overal in de wereld waar je niet kunt zwemmen, vaste grond onder je voeten, maar vaste grond alleen is nog geen reden om meteen van een wandelpad te spreken. Dat is natuurlijk vragen om wandelterminologieïnflatie. Dan kun je net zo goed zeggen dat er een wandelpad van hier naar Zuidplein ligt.

Wellicht is de Rhodossche wandeldemotivatie juist wel goed geweest (ja, ik ben erg positief ingesteld) want tijdens de wandelingen die ik wél maakte, bleek al snel dat de wandelroutebeschrijvingsmafia ook hier, vooral hier, mag ik wel zeggen, weer eens genadeloos hard had toegeslagen. Het is dat er laatst zoveel bos is afgebrand, maar anders was ik er zeker een half dozijn maal ingestuurd geworden.
Eén dag maakte ik het nogal bont met wandelen: als ik geen toevallige lift had gekregen op het eind van de middag, zou ik - zo had ik al uitgerekend - op de kop af 1 marathon hebben gelopen, in volle zon op een ontbijt van een halve boterham. Je bent in Griekenland of je bent het niet.

lutek Zaterdag 08 September 2012 at 12:47 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.