De Crisis is Voorbij, op Papier.

Eens in het jaar lieg ik als ik op de Aangifte Inkomstenbelasting invul dat ik niet beleg. Overigens is dat al een leugen, want ik vul die aangifte niet zelf in, dat doet Hannie voor mij. Zij begrijpt er iets van, ik niet. Maar ik lieg dat ik niet beleg: ik beleg wel. En ook weer niet.
Hoe zit dat precies?

Jaren geleden hebben Hannie en ik voor de grap eens 100 euro ingelegd in een fonds. Even zoeken naar hoe het heet - ogenblikje - het BG-ING Information Techno Fund.
Ik maak mij sterk dat het fonds destijds een andere naam had omdat het nog was voor de overname van de Postbank door ING maar dit ga ik niet terugzoeken.
De eerste weken raadpleegden we met regelmaat online de Postbank om te zien of ons geld al aan het groeien was. Nou en of het groeide, na 2 maanden was de 100 euro al 102,78 waard. Dat zag er goed uit.
Een half jaar later - we waren het fonds alweer bijna vergeten - kregen we op schrift een (half?)jaarlijkse bevestiging van onze investering, inmiddels bedragend 104,15 euro.

Vervolgens vergaten we het fonds niet bijna maar helemaal. Tot een volgende schriftelijke bevestiging. Nu was het opeens nog maar 91,45 euro waard. Dat is niet het moment om het te verkopen, zo hadden wij ooit gehoord, dus wachtten we rustig op betere tijden.
De jaren verstreken. Ik geloof dat er tussendoor nog 1 of 2 crises zijn voorgevallen, ik ben er niet geheel zeker van.
De afschriften moet ik nog allemaal ergens hebben liggen, variërend in waarde van 85 tot 115 euro.
Enkele malen heb ik geprobeerd het geld terug te sluizen op mijn normale betaalrekening. Dat is niet gelukt. Hoe ik ook zocht, per keer zeker anderhalve minuut, ik kon de mogelijkheid tot overboeking niet vinden. Inmiddels is het geld, zoals gezegd niet meer van de Postbank maar van ING. Veel plezier ermee.

Vorige week kreeg ik weer een envelop met de stand van zaken. En wat voor zaken! Volgens mij is de crisis voorbij, de eerste of de tweede crisis, of misschien wel allebei, want wat ooit 100 euro was is nu opeens 130,33 waard. (Het ongerealiseerd rendement van het eerste kwartaal van dit jaar was 18,77 euro.)
Maar nog altijd kan ik er niet bij. Ook net heb ik weer online bekeken naar overboekmogelijkheden - zeker 2 minuten kon ik mijn aandacht er bijhouden - maar wederom heb ik die niet kunnen vinden. Vandaar ook dat ik vind dat ik eigenlijk niet beleg.
Al doende, of niet doende, word ik rijker en rijker, maar uitgeven kan ik het niet.

lutek Dinsdag 02 Oktober 2012 at 10:56 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.