Ouddorp

Laatst zag ik, op Facebook, dat Iemand 1 werd uitgenodigd even bij Iemand 2 langs te komen, op vakantie, op een Grieks eiland. Iemand 1 pakte zijn koffer en ging.
Ook zag ik, per zelfde medium, hoe Iemand 3 werd uitgenodigd eventjes op de koffie te komen bij Iemand 4, in Spanje. Toen ik knipperdeknip met mijn ogen knipperde was het vliegtuig hopperdepop reeds geboekt.
Ik voelde dat ik niet kon achterblijven in deze snelle, krimpende wereld en charterde Hannie (met Rik en met auto) een bezoek te brengen aan mijn moeder die op vakantie is in Ouddorp.
Mijn moeder verbleef daar al een paar maal eerder. Ik was er, behalve voor een begrafenis, nog nooit geweest. Ondanks het seizoen zit ze er in een zomerhuisje. Het huisje in mooi ingericht, van alle gemakken voorzien, en is gelegen op loopafstand van zowel dorp als strand. Voorts is er in de wijde omgeving geheel niets te beleven dus je zult vakantie moeten vieren of je nu wilt of niet.

Nog voordat we er waren kregen we reeds de uitnodiging een nachtje te blijven, en ook bij aankomst werd ons dit opnieuw verzocht. Wij bedankten allerhartelijkst maar zeer beslist.
Ouddorp laat zich het beste typeren als hoe het op een reclamebord in de Raadhuisstraat te lezen was. Daarop stond weliswaar simpelweg 'Ouddorp' maar door het gebruik van een ouderwetse krulletter leek het veel meer op 'Cuddorp'. Hiermee was alles gezegd, netjes maar wel duidelijk.

Ouddorp is overigens een zeer netjes dorp, maar het is ook de gemeente met het hoogste percentage SGP-stemmers van Nederland (Urk en Staphorst gecombineerd = Ouddorp).
Krijg op zondag svp geen lekke band.
Hier een fragment uit een opgevangen gesprek op de Hoenderdijk:
- Hallo, wat heb ik u lang niet gezien.
- Wat vliegt de tijd.
- Nou, ik zei laatst nog tegen mijn man, wat vliegt de tijd.
- Ja, het is ongelofelijk. Hoeveel kinderen heeft u nu, drie?
- Vier.
- Vier al, goed zo.
- En dat is uw kleinkind?
- Ja, één van de... eh, zes.
- Zes al, heerlijk, wat vliegt de tijd.
- Ja, wat vliegt de tijd.
- Dat zei ik laatst ook tegen mijn man, wat vliegt de tijd.

In tegenstelling tot wat ik hoorde, had ik het idee dat de tijd tot een totale stilstand was gekomen maar ik mengde mij, wijselijk, niet in het gesprek.
Wij keerden terug naar het huisje, waar de tijd tenminste gewoon doortikte. Op een nabijgelegen grasveld met speeltuig vermaakte Rik zich met een glijbaan en een trekker.
Moeder had een heerlijke middag gehad, en een heerlijke vakantie.

lutek Maandag 08 Oktober 2012 at 10:40 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.