Rik 1 Jaar

Rik heeft er geen weet van gehad maar hij is deze week 1 jaar oud geworden. Daar kan hij zelf natuurlijk niks aan doen, daarom deed Hannie er wat aan. Op woensdag op de crèche liet ze hem trakteren en werd er voor hem gezongen en was er taart. En nog had hij niet door dat het een speciale dag was. Hij is niet anders gewend.
Voor het verjaardagsgezang werd hij in een met slingers versierde stoel gezet. Voordat hij er in zat waren de slingers reeds snippers geworden, en de stoel hield het ook nog maar net.
Zaterdag was er tijd om zijn verjaardag thuis te vieren. Nog altijd volkomen onwetend van dit feit ontving Rik de ene na de andere gast. Wat hadden ze veel spullen bij zich. En het huis staat al zo vol. Goed dat mama stomtoevallig juist deze week een opbergkast heeft gekocht, anders hadden we echt geen ruimte voor al die spullen gehad.

Sommige cadeaus waren om mee te spelen, andere waren om aan te trekken. Waar ze ook voor waren, ze werden alle eerst en vooral op stevigheid getest. Aleer Rik de Riktest kon voltrekken moesten de cadeaus van hun pakpapier worden ontdaan. Rik begrijpt nog niets van dit feestelijk verrassingselement - dit woord in haar dubbele betekenis - zodat in de meeste gevallen het pakpapier de grootste aandacht kreeg. Nadat telkenmale opnieuw duidelijk was gemaakt dat het papier na verwijdering geen rol meer speelde, wierp hij zich vol overgave op de betreffende cadeaus zelf.

Het feest werd pas echt een feest toen de 3 nichtjes arriveerden. Voor de volwassen was dit ook een welkom welkom, daar er nu niet meer met speciale aandacht gelet hoefde te worden of je per ongeluk over 1 kind struikelde. Met 4 kinderen is het namelijk niet meer de vraag óf er net eentje voor of achter je langs kruipt, maar hoevéél er net voor of achter je langs kruipen. Je kunt je zodoende nooit vergissen.
Even, halverwege dit bezoek, dreigde er zowaar een bankfoto met 4 kinderen op rij te lukken, maar gelukkig gooide Rik net op tijd roet in het eten. Aan zulke foto's doet Rik mooi niet mee. Zijn we daar een haartje betoeterd!?
Plotseling waren we Rik kwijt. Wie had hem het laatst gezien en hoeveel seconde geleden was dat? Bij Rik staat 3 seconde ongeveer gelijk aan 4 meter, dus je kunt er van uitgaan dat wanneer je hem "nog zag toen je de koffie inschonk" hij inmiddels al achter in de tuin de tomatenplanten aan het oogsten is.
Ah, niets aan de hand, hij had zich in het pakpapier verstopt. Hannie zal het pakpapier binnenkort hergebruiken. Met Sinterklaas voor de deur, gaat de helft van de cadeaus morgen mooi opnieuw worden ingepakt. Op 5 December zal Rik er nogmaals net zo blij mee zijn als vandaag.

lutek Zaterdag 13 Oktober 2012 at 9:49 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.