The Big Lebowski

De Amsterdamse uitgeverij Lebowski heeft 4 Rotterdamse boeken uitgegeven, zowel oud als nieuw werk, de lancering waarvan verspreid was over 2 dagen: eerst 2 heruitgaven, dan 2 nieuwe boeken. De meeste Rotterdamse schrijvers zijn al dood, in elk geval de heren Vaandrager en Loesberg, dus zij waren zelf niet aanwezig bij de presentatie van hun heruitgegeven werk. Wel waren er familieleden die een eerste exemplaar in ontvangst mochten nemen.

Het was druk en gezellig in Boekhandel Van Gennep op de Oude Binnenweg 131B te Rotterdam. Er werden grapjes gemaakt, er waren hapjes en drankjes. Iedereen stond handen te schudden met elkaar en er werd veel gelachen.
Ik herkende diverse gezichten, zowel van dichtbij als van op afstand, maar wie de eigenaars ervan waren wist ik in de meeste gevallen niet. Mijn geleerde broer, die nog gewoon een functionerend geheugen heeft, gelukkig wel. Ik besloot in zijn buurt te blijven.

Sommige mensen vroegen zich hardop af of 'het' 'al tijd was om te beginnen'. Door mijn veelvoorkomende afwezigheid op boekenpresentaties wist ik niet dat er een heus programma was gepland.
Plotseling klonk er muziek en luisterde iedereen aandachtig. Toen de muziek was afgelopen, werden er boeken overhandigd, speeches gehouden en Peter Bulthuis gaf een beschouwing van een der uitgegeven boeken.
Plotseling klonk er muziek en begon iedereen weer te praten. Er werden flink wat boeken verkocht van Vaandrager en Loesberg, die eerste vooral aan mensen die het boek in een vorige uitgave reeds thuis in de kast hebben staan. Dat geeft niks want zo lees je het nog eens opnieuw.
Links en rechts ving ik nog wat anekdotes op over de opgegraven schrijvers. Ze mogen dan al een tijdje dood zijn maar met de jaren worden zij steeds levender.

lutek Zaterdag 10 November 2012 at 12:12 am | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.