De Overgebleven Beestjes

De (overgebleven) beestjes begrijpen het niet meer zo goed. Ze snappen het niet. Ze zijn niet meer zichzelf.
Een maandje geleden hebben een paar soortgenoten een nieuw onderkomen gekregen, bij een medewandelendetakkenliefhebber. Er zitten hier ter huize derhalve nog maar 5 beestjes. Aangezien de takken blind, doof en te stom voor woorden zijn, had ik niet gedacht dat ze iets van de bevolkingsuitwas zouden merken.
Tot mijn niet geringe verbazing echter, hebben de overgeblevene zich sindsdien nauwelijks nog verroerd. Een spiegeltje voor hun snuit geeft nauwelijks uitsluitsel over het al of niet nog in leven zijn, aangezien ademen ook al niet echt tot hun hobby's behoort.

Vermoedelijk is dit wangedrag een gevolg van de recente exodus. Je zou het wel denken.
Maar ho nu even, ik beweer niet dat de overgebleven beestjes de andere missen, nee nee, geenszins. Dan denk ik eerder dat het komt omdat er een tekort aan impulsen is. Er gebeurt te weinig in de woonruimte, er is te weinig interactiviteit, te weinig actie-reactie, met als gevolg dat er nog minder gebeurt dan er al gebeurde. Een neerwaartse spiraal.
Maar voor hetzelfde geld hebben ze spontaan besloten mij na te apen. Uiteindelijk weet je het nooit zeker.

Misschien moet ik ze wat entertainment geven.
Ik kan een draaiende glitterbol ophangen en huismuziek in de kooi opzetten maar, zoals bekend, dat is nogal zinloos op zintuigen inspelen die niet gebruikt worden.
Dan kan ik beter tequila door het water gooien. Of wat dacht je van vleesetende planten ik de kooi zetten?
Nee wacht, ik heb het, ik zet een reuzenrad neer! Goed, het hoeft niet reusachtig van formaat te zijn, maatje 'muis' volstaat. En als het hen bevalt, kan ik uitbreiden met een draaimolen en een wipwap. Hebben ze daar nog niet genoeg aan, zorg ik voor een achtbaan.
Hopla, leven in de kooi!

lutek Maandag 19 November 2012 at 11:06 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.