Dordrecht Kart

Een bevriende rederij uit Antwerpen had me uitgenodigd voor een kartavond in Dordrecht. Ik hapte toe. Nu heb ik al jaren last van pijnlijkheden in rug, nek en knie, en gaan mijn ogen sneller achteruit dan dat ik zelf in een kart vooruit ga, maar dat weerhield mij niet om vrolijk mee te doen. Onder het maken van dezelfde grappen als een jaar eerder ('Wel helmen extra large en extra small, maar geen helmen extra medium; hoe kan dit, wat is dit voor een zaak?') hield ik de stemming hoog.

Heel even had ik het idee dat ik ook echt meedeed. Ik zag mijn naam als 2e op het bord. Me niet realiserend dat dit slechts betekende dat ik zojuist de tijdsmeting op start/finish had gepasseerd, raakte ik zodanig gedesoriënteerd dat ik direct 3 mensen voorbij liet gaan. Ik kon niet eens aanklampen. De enige manier om die 3 weer terug te zien was om me nog een keer te laten inhalen.
De 2e manche eindigde identiek aan de 1e, waarna ik werd begroet met de felicitatie de meest constante rijder van het veld te zijn. Ik schermde met de bewering in de 2e manche veel minder vaak te zijn ingehaald dan in de 1e, maar realiseerde me niet dat dit louter het gevolg was van de startpositie die ik de 2e manche had toegewezen gekregen, overeenkomstig het behaalde resulaat uit het verleden.

Geheel volgens verwachting hoefde ik geen finale te rijden. Maar er viel tijdens het aansluitende bacchanaal genoeg na te karten. Ik mocht plaatsnemen tussen 2 verleidelijke exemplaren van de organisatie. Misschien was dat alleen maar om de andere genodigden te beschermen, maar ik legde het uit als een ereplaats.
Plotseling hoorde ik hoe iemand mijn naam in verband bracht met een in ontvangst te nemen prijs. Klopte dit wel? Jawel, het klopte: ik werd uitgeroepen tot meest sportieve deelnemer van de avond. Er was geloof ik een andere titel voor maar daar kwam het ongeveer op neer.
Met dank en, voor zover ik weet, enige nederigheid nam ik de licht alcoholische prijs in ontvangst. De prijs zal tijdelijk een ereplaats krijgen in de kast en, vrij kort daarop, een permanente ereplaats in mijn ingewanden. Dit weekend nog, naar ik vermoed.

lutek Zaterdag 24 November 2012 at 2:17 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

twee reacties

Tekstschrijver Dordt
Leuk blog! Ben zelf ook van plan om een keertje te gaan karten, maar helaas is het er nog niet van gekomen. Misschien een leuk idee voor 2013?
Tekstschrijver Dordt, - 27-12-’12 16:06
Lutek
Dank je wel, T.D.
Een avondje karten is altijd leuk. Maar pas op wat je doet... of beter gezegd: wat je ook doet, er kan altijd iets gebeuren wat je niet in de hand hebt. Zelf heb ik nu al wekenlang akelige tintelingen in mijn gehele linkerarm, vanaf de dag na het karten, ook al ging er niets wezenlijks mis tijdens de race.
Gelukkig is er ook een bar en een buffet. Veel plezier in elk geval!
Lutek, - 27-12-’12 16:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.