Gehoor aan Serious Request

Wegens door anderen gepland late en, daar bovenop, door mij te ruim ingeschatte werkelijke aanvangstijd, is de nadere bestemming onduidelijk, want in december.
In de bus zie ik alleen maar bus, buiten zie ik alleen maar bus.
Behoudt een door buitenduister ingegeven illusie haar kracht als ik een woordenboek heb?
[il·lu·sie (de; v; meervoud: illusies) 1- droombeeld, hersenschim]
Toch door dingen niet te zien die ik niet zien wil, lijk ik minder naar het gat van de wereld te trekken.
Bij herhaling valt te lezen: volgende halte... eindbestemming... volgende halte... eindbestemming...
Ik stap uit op de eindbestemming; de bus rijdt verder.

Middelharnis is een mooi dorp. Het is er, zelfs met kerst, niet overweldigend goed verlicht en je hebt er lang niet overal telefonisch bereik dus kun je er rustig per ongeluk of express een greppel inlopen en verdrinken; niemand zal je ooit kunnen vinden.
Maar ik kwam diverse mensen tegen op mijn weg van bushalte tot doel, wat het ongemerkt een greppel inlopen verlastigde.
Ik groette de inwoners en zij groetten terug. Heel aardig. Het leverde een wederzijdsegroetingsscore op van 75%. (Als je koppels dubbel telt zelfs 83%.)

Het doel openbaarde zich op de afgesproken plaats, het JAC tegenover de Aldi. Omdat ik, die zelden goededoelt, al eerder deze week spontaan tweevoudige entree betaalde zonder dat hierom gevraagd werd, deed ik dat nu ook. Het geweten wil ook wel eens wat.
Bij binnenkomst bleek de bar slechts te voorzien in sap en fris zodat ik het hele idee een greppel in te lopen maar volledig liet varen, voor deze keer tenminste.
Waarom was ik hier ook alweer? Omdat Eva (van 'Eva Fluit Dwars') een benefietconcertavond had georganiseerd ten voordele van de stichting Serious Request. Ik was helaas veel te laat om Eva zelf te zien musiceren. Wel was ik precies op tijd om Mood-o waar te nemen.
Na 10 minuten had ik al 3 glazen cola gedronken wat direct en zonder omwegen begon op te spelen. In dit tempo konden er ongelukken gebeuren. Jus d'orange bood maar matige uitkomst. Ik drink nu eenmaal nogal snel als de alcohol het laat afweten.

Een mevrouw met michelinmannetjesjas stormde binnen en ging voor me staan met de mededeling dat ze haar kleinzoon even goed wilde bewonderen. Na 2 minuten klaagde ze dat het zo warm was in het zaaltje. Ze maakte echter geen aanstalten haar jas uit te doen, niet eens te openen. Integendeel knoopte ze haar das nog iets steviger om haar nek, een actie die ik niet hard genoeg kon toejuichen.
Na nog eens 2 minuten kwam ze erachter dat haar kleinzoon in het geheel niet op het podium stond en droop af.

Mood-o maakte wondermooi fijne muziek. Na afloop stonden de 3 muzikanten buiten af te koelen. Een passerende puber bedankte hen voor hun mooie optreden. Dat was erg aardig van hem. Minder aardig was dat hij kennelijk niet in de gaten had dat de bandleden de schoolgaande jaren reeds lang achter zich hadden gelaten (anders dan de leden van de overige bands), en opmerkte dat 'jullie echt potentie hebben'.
Ik deed of ik het niet gehoord had, keek wat om me heen en constateerde dat de huizenblokken in Middelharnis 2 hoog zijn, zodat daar vanaf te springen ook al geen erg garantievolle optie is.

Naar verluidt is de opbrengst van de avond het streefbedrag voorbij gestreefd.
Gefeliciteerd, Eva.

lutek Zondag 16 December 2012 at 8:40 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.