Zwemmen in Emmen

'Zullen we met Rik naar het zwembad gaan?', vroeg Hannie. Dat leek me een goed plan.
'Er is een leuk zwembad in de buurt van Emmen', zei ze. Ik vond het nog steeds een goed plan maar zocht ondertussen op de kaart waar Emmen ook alweer precies lag. Dat bleek nog maar net binnen de grenzen van het koninkrijk te zijn.
'En als we dat nu eens combineren met een bezoek aan de dierentuin aldaar, kunnen we er een mooi weekendje-weg van maken.'
Op deze manier combineerden wij dus een uitje met een hoe-doet-Rik-het-in-andere-omstandigheden-test.

Aangekomen bij en rondkijkend over de landerijen rond het hotel nabij Emmen, moest ik sterk denken aan de openingsscène van 'Once upon a time in the West', waar de camera links en rechts uitkijkt over een woestenij, een enorm grote kale stille vlakte, slechts doorkruist door één enkele spoorlijn. Het verschil tussen Emmen en de scène uit die film is dat er in Emmen niet eens een spoorlijn loopt. Het was goed dat Hannie van te voren reeds een programma had samengesteld.
Nadat we onze intrek hadden genomen, reden we naar het zwembad dat zich bevond op enige kilometers afstand van het hotel. Van de mensen en de geluiden raakte Rik geenszins onder de indruk, maar in het kikkerbadje gezeten, keek hij bevreemd naar deze nieuwe omgeving. Behalve dat hij niet begrijpt dat je een waterstraal niet beet kunt pakken, weet hij zo ongeveer wel wat water is - thuis heeft hij ten slotte ook een badje - maar zo veel water in één keer had hij nog nooit gezien. Het was even spannend, en niet alleen voor hem. Hoe zou hij reageren?
De spanning duurde nog geen minuut. Zo lang duurde het namelijk voordat Rik de belangrijkste eigenschap van water had ontdekt. Die eigenschap is niet dat het drinkbaar is en ook niet dat je erin kunt zwemmen maar dat je er met je handjes plats! plats! plats! plats! plats! mee kunt doen.
Zijn lach werd slechts overstemd door die van Hannie.

Rik's Blog: Weekendje-Weg

Ik neem het blog maar even over van Ome Lutek want die is opeens andere dingen aan het doen. Gisteren lekker gezwommen, vannacht lekker geslapen, vandaag... niet naar de dierentuin!
Niet naar de dierentuin, wat krijgen we nou? Zijn we daarom helemaal naar Drenthe gereden, alleen om te zwemmen? Dat was niet de afspraak.
Alles liep volgens plan tot mama vanmorgen een telefoontje kreeg. Prompt hoorde ik Ome Lutek zeggen dat hij de doodstraf wilde invoeren, maar dat was gelukkig maar even. En mama zei 'dat ze het belangrijkste in elk geval niet mee hebben genomen'. Ik snap er allemaal niets van.

Afijn, toen ik gisterenavond moest gaan slapen haalde ik mijn bekende truc weer uit: alle knuffels uit het kinderbedje gooien, en dan roepen en huilen omdat ik geen knuffels heb. Dat lukte een stuk of 5 keer, en midden in de nacht ook nog even, maar het vervelende van moe zijn en vervelend doen, is dat je moe bent en daarom het vervelend doen per definitie niet lang kunt volhouden. En zo heel veel knuffels en speelgoed had ik nu ook weer niet bij me. Het was niet dat de hele kamer bezaaid lag met rommel. Hoe dan ook, het is een van mijn liefste bezigheden, dingen door de kamer heen gooien.

De autorit naar huis was saai. Zelf was ik flink uitgeslapen en praatte honderduit. Mama en Ome Lutek waren stomvervelend, ze zeiden bijna niks de hele reis. Wat één telefoontje al niet teweeg kan brengen.
Thuis aangekomen wist ik niet wat ik zag. Ik bedoel: ik hou ervan om dingen door de kamer te gooien, maar wat ik hier aantrof... Daar kan ik nog heel wat van leren. Wat een bende. Hier waren duidelijk professionals bezig geweest. Zelden heb ik zoveel dingen door de kamer zien liggen. Maar ja, dan moet je het ook allemaal weer opruimen, ben je uren mee bezig.
Al met al kun je wel stellen dat op deze manier je weekendje behoorlijk weg is. Gelukkig maar dat ik gisteren zo fijn heb gezwommen, of hoe dat precies ook heet als je met je handjes doet van plats! plats! plats! plats! plats!

lutek Zondag 06 Januari 2013 at 11:05 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.