Goedemorgen

Als ik opsta merk ik dat het boven de dekens kouder is dan eronder. Ook de vloer is koud. Snel pak ik sokken uit de kast, trek die aan, voordat ik op koffie-expeditie ga. Terwijl ik dit doe, zie ik de sokken van gisterenavond op de vloer liggen. Die had ik net zo makkelijk even kunnen aantrekken, en de nieuwe sokken bewaren voor straks wanneer de dag echt begint.

Ik zet koffie en zet de computer aan, en denk "ik zet koffie en de computer aan", hoe heet zo'n uitdrukking ook alweer? Ik kom niet op het antwoord en terwijl ik bezig ben niet op het antwoord te komen, schenk ik alvast koffiemelk naast de koffiemok.
"Dat is niet handig", zeg ik zelf, voordat iemand anders het zegt - Al is die kans klein want er is niemand anders in de buurt. Met een verkeerde draai zet ik de fles koffiemelk terug in de koelkast, zodanig dat de koffiemelk langs de dop naar buiten spat, als ware het champagne. Nu zijn er twee plekken die ik van melk moet kuisen: aanrecht en koelkast. Laat ik beginnen met het flesje zelf.
Ik maak de dop schoon, de hals, en de onderkant, systematisch en volledig, en zet de fles terug in de koelkast op de plek die ik nog niet had schoongemaakt. Wacht even, er waren geen twee maar drie dingen die ik moest schoonmaken: aanrecht, koelkast, én fles. Doordat fles en koelkast daarnet één waren vergiste ik mij in de telling.
Overnieuw. Het aanrecht dan eerst maar. Dan de koelkast, dan de fles. Ziezo. Nu koffie.
Waar is de koffie?
Ik blijk geen water in het apparaat te hebben gedaan. Het vullen van het waterreservoir gaat nu uiteraard gepaard met gesputter en gepruttel.

Even later schenk ik koffie in, loop naar de computer, zet die aan, en ga zitten. Als ik de mok aan mijn mond zet, zie ik dat er geen melk in de koffie zit. De koffie is zo zwart als het scherm waar ik tegenaan kijk. Dan kijk ik naar onder, en begin tegen de computer te praten.
"Zou je niet eens aangaan, ding dat je er bent?" Ik heb natuurlijk de computer weer uitgezet in plaats van aan. Voor de derde maal druk ik de knop in. Dit geeft mij gelegenheid naar de keuken te lopen, de koffie door de gootsteen te gooien, de koffiemelk te pakken en in de mok te gieten die tot mijn verbazing nu leeg is.
Ik besluit eerst maar in bad te gaan.

Ik laat het water lopen, gooi mijn broek en sokken in de wasmand, en leg alvast kleren klaar voor straks. Als ik in bad lig, bedenk ik dat ik straks niet moet vergeten dat de computer een zwart scherm vertoont door de screensaver, niet omdat die niet aan zou staan.
Het wordt vast een prachtige dag. Ik moet trouwens zo meteen even een was draaien, de mand zit alweer behoorlijk vol.

lutek Zaterdag 02 Februari 2013 at 2:24 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.