Kou In Antwerpen (1/5)

Goedgemutst ging ik naar Antwerpen. Hoe goed? De avond ervoor knipte ik mijn teennagels omdat ik wist dat ik 4 dagen veel zou gaan lopen, verknipte mij tot bloedens toe zodat het lopen verlastigd werd maar legde dit uit als zijnde gunstig omdat ik mezelf dan niet overhoop zou kunnen lopen met allerlei pijnlijke gevolgen van dien. Zó goedgemutst ging ik naar Antwerpen.
In Antwerpen is waarschijnlijk minder te zien dan in Brussel of Gent. Zeker weten doe ik dat niet, ik woon er niet, maar dat is mijn indruk. Niettemin kun je per benenwagen erg veel ontdekken en er een goedgevulde, vooral culturele midweek doorbrengen.

Waar het niet waaide voelde het als koud, waar het waaide als ijzig. Nog altijd was ik goed maar helaas gemutst noch gewant; wel gesjaald. Tegen de kou viel echter niet aan te lopen, ik moest of ik wilde of niet diverse tussenstops inlassen tijdens de dagelijkse rondgang in net wat voor een gelegenheid er op mijn weg kwam.
Daar binnen roken uitgesloten is in gans Antwerpen duurden de stops nooit erg lang.
Reeds na anderhalve dag voelde ik mij lappenmanderig maar wist door lange periodes van slaap des nachts de gevatheid van enge ziektes overdag in de kiem te smoren. Of misschien hadden de ziektekiemen het zelf nog kouder dan ik en besloten zij een vliegtuig naar het Zuiden te boeken.

Omdat waardigheden pas bezienswaardig werden na 10 uur in de ochtend, kwam ik al snel in de knoop met mijn planning. Maar omdat ik 1 museum van mijn voorkeuze schrapte en er een ander niet open bleek, kwam de planning toch weer als vanzelf in orde.
Mijn verblijf was eigenlijk nogal ad hoc geboekt. Ik wilde in eerste instantie slechts een optreden van Wim Mertens zien, de eerste avond. Maar waarom niet direct een paar dagen blijven?
Het hotel lag op een steenworp afstand van het station. En dan zou genoemde steen niet letterlijk geworpen moeten worden want eigenlijk lag het daar te dichtbij voor.
Omdat het optreden geslaagd was, meende ik diezelfde avond al dat de andere dagen als het ware extra waren, zodat ik in immaterieel opzicht alleen nog maar winst kon behalen. Dit bleek ook helemaal te kloppen.

lutek Zaterdag 23 Februari 2013 at 10:41 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.