Kwatsch In Antwerpen (4/5)

Tussen kunst en... ik heb eigenlijk geen kitsch gezien in Antwerpen, was het zaak om ook wat aardse zaken in mij op te nemen, met name de Belgische biertjes. Ik had tijdens diverse tussenstopjes al enkele wonderen der naar de hand gezette natuur mogen leren kennen (o.a. een heerlijke Keizer Karel) maar ik wilde het nog onbekender zoeken.
Zo kwam ik terecht in een klein buurtcafeetje dat lokale specialiteiten schonk waar nog niet de rijkst gesorteerde bierhandel van had gehoord. De dame achter de bar hield me dit voor en hield me dat voor, en omdat ik niet kon kiezen probeerde ik het allemaal, zij het niet tegelijk maar opeenvolgend.
Ik moest zelf de flesjes en glazen aanpakken omdat de dame niet ver genoeg kon reiken. De toog was niet zo breed maar zij zelf was zo klein. En daarbij moet nog worden aangetekend dat er achter de bar een verhoging was gemaakt.
"Dit bier is van 6 graden, en dit bier is van 7 graden", gaf zij uitleg in plat Antwerps, waarbij ze procenten als graden aanduidde.
"En dit hier wordt gebrouwen door een vriend van een neef van...", enzovoort enzovoort.
Het was allervermakelijkst en ik hoefde anderhalf uur later maar 2 keer de weg te vragen voordat ik het hotel had gevonden.

lutek Maandag 25 Februari 2013 at 5:43 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.