Kus In Antwerpen (5/5)

De laatste dag van mijn verblijf in Antwerpen kwam Hannie op bezoek! Samen zouden we rond kunnen lopen, banjeren, struinen, flaneren.
Van te voren had ik gevraagd of zij een bepaald museum wilde zien, of de Antwerpse zoo, of anderszins, maar zij had geen speciale wensen. De geplande culturele bezoeken had ik derhalve al afgewerkt, zodat wij samen ontspannen konden doorbrengen zonder vastomlijnd plan.
Dat is ook precies wat wij deden, zij het dat de koude ons een weinig parten speelde. Het struint beter als het kwik boven nul staat, om van flaneren nog maar te zwijgen.
Maar Antwerpen is behalve al het andere ook en vooral één grote winkelstraat zodat we, behalve oren tekort kwamen van de kou, tevens ogen tekort kwamen voor het gebodene. Gooi er dan nog diverse tussenstopjes in voor de inwendige mens, en het slotdagje was compleet.

Als een doorgwinterde (sic) Antwerpenganger liet ik haar de leukste winkelstraten en -straatjes zien, wat er verdacht vaak op neer kwam dat zij na 2 uur al wist waar wij ons precies bevonden en ik slechts kon opmerken: "ah ja, dit is waar ik gisteren verkeerd liep, nu zie ik het weer."

Hannie probeerde graag haar nieuwe fototoestel uit, wat aanzienlijk mooiere resultaten gaf dan het mijne. Ik registreerde slechts, zij maakte echt foto's.
Niet vreemd dus dat wij bijvoorbeeld bij Het Steen uitkwamen, een vrij fotogeniek punt, vlak aan de Schelde. Nadelig was dat de wind hier vrij spel had. We snelden ons naar terug naar de Grote Markt en verder richting automobiel. Met een uurtje waren we weer thuis.
Antwerpen is eigenlijk heel dichtbij. Zo'n uitstapje kun je best vaker maken, bijvoorbeeld als het niet vriest.
Warm in hart en hoofd, niet alleen door de verwarming in de auto maar zeker ook door het verblijf in Antwerpen, was er nog lang en veel na te genieten.

lutek Maandag 25 Februari 2013 at 10:02 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.