Rik Op Reis (met Hannie en Ome Lutek)

Deel 5 (11 juni 2013)

Iedereen is laat op vanmorgen. Of de anderen maken mij expres niet zo vroeg wakker. Je weet het nooit met die buitenwereld. We hangen wat, spelen wat, lopen wat, en opeens belanden we in een bouncy castle. Een echte, nog groter dan onze tent, en ook bepaald niet zo'n stenen kasteel als in Murol. De hobby evenwicht houden lijkt het deze vakantie te winnen van de andere hobby's. Mama heeft oog voor mij als we samen dansen en springen. Ome Lutek heeft maar één oog voor mij dat continu door een lens kijkt. Het valt in het dagelijks taalgebruik niet mee om onderscheid te maken tussen 'fototoestel' en 'Ome Lutek'. Hij weet gelukkig een heel behoorlijk ei uit de pan te toveren, terug bij de tent. Om ons heen zijn werklui in de weer met het opzomeren van de camping. Het seizoen, ik zei het al, moet nog beginnen.

Op de camping is aanwezig, behalve een bouncy castle, een 'boulodrome', en een voetbalveld met vijf doelen. Nou, dan weet je het wel. Toch kun je hier leuk spelen. Spelen is dan ook eigenlijk het enige wat we doen vandaag. Soms moet je ook gewoon niet te veel willen, als je op vakantie bent.

De bediendes willen maar niet begrijpen dat ik het verschil niet zie tussen water en water. Zeg nu zelf: als ik dorst heb, roepen ze water, als we naar het zwembad gaan, roepen ze water, aan het strand roepen ze water, koffie zetten, afwassen, water water water. Vind je het gek dat ik mijn drinkbeker in de zee wil vullen en de borden in bad gooi? Wees dan ook duidelijk.

lutek Donderdag 27 Juni 2013 at 8:55 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.