Langzaam Uitgaan

Ik heb mezelf de laatste tijd zo vaak horen zeggen dat ik 'hier bij uitzondering ben' dat ik mij inmiddels zelf ook niet meer geloof.
'Hier' is in dit verband in een uitgaansgelegenheid, en de bedoelde uitzondering is er in gelegen dat ik zulks niet overdag maar in de avonduren verkondig. Anders geformuleerd: daar waar ik ben op het moment van spreken, ben ik wel vaker, maar meestal in de middag na kantoortijd en niet in de avonduren wanneer ik eerst naar huis ben geweest, heb gegeten en kennelijk heb besloten stadwaarts te togen.
'En dat komt', vul ik doorgaans aan, 'omdat ik zelden nog zin heb om...'
De woorden die volgen doen er niet echt toe, want inmiddels heb ik het idee dat de bewering zodanig heeft ingeboet aan waarheidsgehalte, dat geen verklaring meer sluitend is.

 - - -

De hierboven geplaatste alinea heb ik vorige week geschreven en vond ik zojuist terug tussen wat andere blogaantekeningen. Ik had het nog niet geplaatst omdat ik de rest van het geplande stukje nog niet had geschreven. De reden dat ik het schreef, was om alvast een begin te maken aan een al dan niet geromantiseerd verslag dat ik de dag erna pas in haar volledigheid zou kunnen hebben optekenen, aangezien het een, die dag, te maken avond-uit in een uitgaansgelegenheid die exact 3 jaar eerder zijn deuren had geopend betrof.

Hier had ik het stukje bijvoorbeeld kunnen vervolgen met de opmerking dat een uitgaansgelegenheid die over slechts één deur beschikt, nooit een meervoud aan deuren geopend heeft kunnen hebben, of dat nu 3 jaar geleden was of niet.
Maar ik had ook andere flauwe dingen kunnen schrijven, afhankelijk van wat zich de betreffende avond afgespeeld zou hebben; daarom ga je ten slotte uit: je weet niet wat je mee gaat maken en of het de moeite van het vermelden waard zal zijn.

Toen ik de volgende ochtend (om 7 uur) opstond, bleek echter dat ik mij niets kon herinneren van de feestelijke gelegenheid van de avond ervoor. Dat had een zeer heldere verklaring: ik was niet gegaan, wat te maken heeft gehad met het feit dat ik tegenwoordig nog zelden zin heb om 's avonds... etc.

lutek Dinsdag 17 September 2013 at 9:23 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.